Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Crna kronika VIKEND AKCIJE Podijeli

Broj prometnih prekršaja vikendom se ne smanjuje unatoč svim policijskim kontrolama

Brzina i dalje predstavlja najveći problem

Na području Karlovačke županije ne vide se veći pomaci u poštivanju prometnih pravila jer iz vikenda u vikend policija bilježi prevelik broj prekršaja.

Proteklog vikenda bilo ih je ukupno 425. Od toga 11 su alkoholizirani vozači, 177 prebrzi, 58 nevezani i 19 s mobitelom u vožnji.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 52-godišnjeg vozača na području Grabovca – 1,92 g/kg. Zbog toga, ali i zato što je neregistriranim mopedom upravljao bez kacige i položenog vozačkog ispita s nevažečom prometnom i bez police osiguranja, danas je zadržan na 15 dana.
Najveća izmjerena brzina kretanja vozila tijekom vikenda bila je 164 km/h i to opet na na autocesti A1, na dijelu gdje je ograničenje 100 km/h.

Policija je jučer na D1 u Grabovcu u suradnji s predstavnicima drugih inspekcijskih službi, postavila lijevak. Utvrđeno je 29 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dva iz Zakona o osobnoj iskaznici, dok je iz nadležnosti ostalih inspekcijskih službi utvrđen jedan prekršaj. Kod šest vozila utvrđena je veća tehnička neispravnost.

Policija dodatno upozorava i na divljač na cestama. Samo za vikend evidentirano je 10 naleta – nastala je materijalna šteta od oko 36.000 kuna. Po dva takva događaja evidentirana su na području Karlovca, Bosiljeva i Vojnića, a po jedan događaj na području Draganića, Žakanja i Slunja i to najčešće na državnim cestama u noćnim satima.

Pročitajte i ovo

PAZI, DIVLJAČ NA CESTI

U 2021. na cestama povećan broj naleta na divljač: Samo ih za vikend zabilježeno 12