Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Blagodati ovog začina, kojeg najčešće povezujemo s kuhanim vinom, su široke. U naše krajeve klinčić je stigao u prtljazi pomoraca i od tada je gotovo u svakoj kuhinji Blagodati klinčića: Napravite prirodni afrodizijak, vodicu za usta, napitak za jači imunitet... U lipnju prošle godine na humanitarnom sportskom spektaklu Gem Set Hrvatska okupili su poznati sportaši i tom prilikom prikupili novac za izgradnju igrališta u Tordincima, koje će sad posjetiti Marin Čilić Čilić u posjetu 'svome' igralištu: Družit će se s djecom Slavonije Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u petak da na parlametnarnim izborima očekuje pobjedu u 9. i 10. izbornoj jedinici. ''Drago mi je da će ministar Beroš, koji se pokazao sjajan u ovoj krizi, imati priliku biti na listi", rekao je Plenković. Odgovorio je na kritike predsjednika SDP-a Davora Bernardića i predsjednika Republike Zorana Milanovića da upravo on vrši pritisak na DORH. "Ja predlažem da ih vi i ostali mediji pitate kakav je to stav gospodina Milanovića prema glavnoj državnoj odvjetnici ako kaže da je ona moj čovjek? Ja vas molim da vi analizirate je li to pritisak na glavnu državnu odvjetnicu. Je li pritisak na bivšeg glavnog državnog odvjetnika kada mu gospodin Bernardić kaže da je on moj batler? Plenković: "Je li pritisak kada se bivšem državnom odvjetniku kaže da je moj batler?" "Trump i njemu slični će prije izgubiti sve nego dozvoliti pravdu za nas", smatra NBA zvijezda Carmelo Anthony, koji je užasnut reakcijom američkog predsjednika na ubojstvo Georgea Floyda 'Trump je objavio rat vlastitom narodu opravdanjem ubojstva'

Crna kronika PROMETNA PREVENCIJA Podijeli

Brzina, alkohol, nekorištenje pojasa i telefoniranje “glavni ubojice u prometu”

Od petka do nedjelje 131 prekršaj

Među “četiri glavne ubojice u prometu” brzina je i dalje najveći problem. Pokazala je to i zadnja pojačana kontrola prometa karlovačke policije.

Policija je od 2. do 4. veljače iskontrolirala 391 vozilo i utvrdila da je 131 napravilo prekršaj. Najčešći među najopasnijim prekršajima, u 18 slučajeva, bilo je prekoračenje dopuštene brzine. U osam slučajeva vozači su bili alkoholizirani, devet ih nije koristilo pojas, a petero je telefoniralo u vožnji.

Najviše ostalih prekršaja

Ipak, uvjerljivo najviše je bilo ostalih prekršaja odnosno onih koji ne spadaju među, kako ih nazivaju u PU karlovačkoj “četiri glavne ubojice u prometu”.

U istom periodu dogodilo se 17 prometnih nesreća kojima je jedna osoba teško, a čak 10 lako ozlijeđeno. Među pijanim vozačima najpijaniji je bio vozač na području Ozlja. Izmjereno mu je 2,60 promila.

Pojačane aktivnosti u prometu nastavljaju se i u veljači kako bi se zaustavio negativni trendovi u prometu.

Pročitajte i ovo

KRIV JE

U zatvoru zbog prometnih prekršaja: 61-godišnjak u Zvečaju pijan, u neregistriranom autu i s nevažećom vozačkom