Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Karlovac PLANOVI Podijeli

Budućnost ŠRC-a Korana: Izdignuti zeleni otoci, botanički vrt s jezerom, hotel, sportska dvorana

Cilj uređenja je postizanje jedinstvenog identiteta ŠRC Korana i ojačati turističku poziciju Karlovca

Leptirarij, konjički klub, hotel i sportska dvorana samo su dio sadržaja koji se planiraju na desnoj obali Korane na prostoru ŠRC-a. Čulo se to na današnjem online javnom izlaganju Urbanističkog plana uređenja.

Naglasak je na više zelenog prostora pa se planiraju zeleni otoci za sportsku rekreaciju i zabavne sadržaje koji bi zbog visokih vodostaja bili izdignuti. U planu je i botanički vrt s jezerom. ŠRC Korana bi u budućnosti trebao postati pješačka zona kojom bi prometovao turistički vlakić.

Što se tiče prometa, osigurani su posebni pristupi kako bi svaka infrastruktura mogla imati dostavu. Za parkiranje je planirano tisuću i sto parkirnih mjesta, a u slučaju da to ne bude dovoljno, moguća je i podzemna garaža.

Javna rasprava o Urbanističkom planu uređenja ŠRC-a Korana traje do 14. prosinca. Do tada i građani mogu dati svoje primjedbe i prijedloge. Sve obrasce potražite na www.karlovac.hr.

 

 

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca vjeruju u opstanak u ‘premijerki’, ali nad ispunjenjem tog cilja ‘visi mač’ neispunjenih obećanja prema braći Smojver