Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija MIRISAT ĆE Podijeli

Čak 100 vrsta štrudli u 40 restorana Karlovačke županije na Tjednu štrudle: Uz one klasične od sira i jabuka, bit će i one od đumbira, gljiva, buča…

Tjedan štrudle počinje 29. kolovoza

Čak 100 vrsti štrudli u 40 restorana u Karlovačkoj županiji nudit će se na ovogodišnjem Tjednu štrudle koji počinje 29. kolovoza i trajat će ipak više od tjedan dana, do 11. rujna.

Ovogodišnja “štrudla priča” uključuje tako najveći broj restorana dosad, a začetnica ove ideje Lidija Žganjer kaže kako se na terenu vidi veliki uspjeh pa je priča “rođena” u Jaškovu, proširena i na cijelu Karlovačku županiju.

-Jedan ugostitelj s ozaljskog područja rekao nam je da napravimo Štrudlafest svaki mjesec i tako je zapravo krenula ideja, rekao je da su svi tražili štrudle, bio je to jedan od okidača za ovaj projekt, rekla je.

Bit će tu štrudla s klasičnim okusima od jabuke, šumskog voća, ali i od gljiva, buča, naranče, đumbira…

Za ovogodišnji Tjedan štrudle samo dobre riječi ima predsjednik županijske Turističke zajednice Željko Fanjak koji očekuje dobar odaziv na terenu. – Ova manifestacija ima pravi županijski karakter, veselimo se 29. kolovozu i sve pozivamo u naše restorane, hotele, OPG-ove, koji nude brojne okuse štrudli.

Tjedan štrudle trebao bi poboljšati turističku “sliku” Karlovačke županije, smatra i županica Martina Furdek Hajdin.

– To je odraz onog lijepoga u našoj županiji i što želimo ponuditi, to je ono u što kao županija ulažemo jer želimo turistima koji ovdje dolaze noćiti i boraviti ponuditi razloge da ostanu dulje.

Karlovačka županija u manifestaciju je uložila 15 tisuća kuna.

L.Grčić

 

 

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu