Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život STARI ZA STARE Podijeli

Čak 300 starijih volontera pomagalo drugim starijima: Pomagat ćemo dok god budemo mogli

Stari su starima išli u dućan, donosili hranu, obavljali razne usluge…

Čak 300 starijih volontera sudjelovalo je u projektu “Stari za stare” kojim je pomagalo svojoj generaciji u svakodnevnim poslovima, a sve u organizaciji Crvenog križa.

Ono što je zajedničko projektu jest zahvalnost koju su obje strane pokazale, ali i hvalevrijedno pomaganje osobito nužno u današnje dane.

Odlazak u trgovinu, briga o lijekovima, higijena, ali i druženja svakodnevni su zadatci koje su stariji obavljali za druge kako bi se više uključili u zajednicu.

Jedna od njih je i gospođa Marija Jović. Iako joj je i samoj teško, kaže, ekipa s kojom pomaže je super i osjeća se jako korisno. Drago joj je da može nekome pomoći, a napominje kako je izrazito zahvalna jer može biti dio ovakve priče.

-Osjećam se korisno, ovo je bio jedan krasan događaj, dobro je pomagati, evo mi pomažemo starijima, odlazili smo u dućane, nabavljali im hranu.

A uskoro u 90.godini, nasmijana i vedrog duha, gospođa Marija Stanišić, jako je sretna jer može pomoći starijima i nemoćnijima od sebe. Kaže kako je kroz ovaj projekt obišla oko 60 kućanstava, a na raspolaganju je bila za obavljanje svih poslova, jer, nije joj teško. Niti nastavak joj nije težak jer ona misli raditi i pomagati dok god sama to bude mogla.

Da su ovim projektom zadovoljni i iz Hrvatskog crvenog križa, potvrdila je i koordinatorica projekta Lorena Brkić.

“Kroz projekt smo uključili 300 starijih volontera koji su pomogli dugim starijima osobama. Mislim da brojke govore same za sebe, a starijima smo dali novu svrhu”, kaže Lorena.

L.Grčić

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Obilježena 31. godišnjica napada na Karlovac: Na današnji dan izgubljeni su prvi prijatelji i suborci na ratištu