Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Sport POTICANJE FIZIČKE AKTIVNOSTI Podijeli

Capan: Cilj festivala je uključivanje udruga sportske rekreacije i poticanje građana na što veću fizičku aktivnost

Festival počinje u subotu u 9 sati na Vunskom polju, no zbog najave lošeg vremena, neka će natjecanja biti preseljena u Sportsku dvoranu, a neka odgođena za subotu, 25. rujna.

U organizaciji Karlovačkog saveza sportske rekreacije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i Grada Karlovca, u subotu će se održati Prvi karlovački festival sportske rekreacije.

Pandemija koronavirusa jako je pogodila cjelokupni sport pa tako i sportsku rekreaciju, pa je Karlovački savez sportske rekreacije organizacijom festivala želio pomoći sportskim udrugama, ali i građanima.

– Cilj je da festivalom uključimo udruge sportske rekreacije, koje će svojim natjecanjem i programima prezentirati građanima svoj rad i time potaknuti građanje za se što više uključe u udruge i fizičke aktivnosti – kazala je predsjednica Saveza Marina Capan.

Festival će biti organiziran na više lokacija, a središnja je na Vunskom polju. Počet će u 9 sati prezentacijom udruga, u sklopu koje će, u organizaciji Medicinske škole, biti održano mjerenje šećera u krvi  i krvnog tlaka za građane. Od 9:30 slijede vježbe za građane starije dobi u suradnji s Klubom umirovljenika, a u 10 sati počinje nogometni turnir.

Reprezentacije županijskih gradova natjecat će se u hrvatskim tradicionalnim sportskim igrama

Također u 10 sati započet će hrvatske tradicionalne sportske igre u organizaciji Zajednice športova Karlovačke županije, koje će se, umjesto na Vunskom polju, održati u Sportskoj dvorani. Natjecat će se reprezentacije svih pet županijskih gradova, pojasnio je Želimir Feitl, predsjednik krovne županijske sportske organizacije.

– Natjecanje će se održati u potezanju užeta, u skakanju u vreći, u bacanju kugle ili kamena s ramena, obzirom ćemo biti u dvorani, bacat ćemo ‘medicinke’, i štafeti. Svi gradovi će dati svoje reprezentacije, koje sačinjavaju pet ženskih i pet muških članova te dvije zamjene, i putem bodovnih lista i kriterija koje imamo izabrat ćemo najboljeg. Taj najbolji će ići na prvenstvo svih županija u Zagreb, na Prvenstvo Hrvatske, i tada će biti proglašen prvak Hrvatske.

Prezentaciji udruga pridružit će se i Konjički klub Karlovac, koji će građanima predočiti svoj rad i omogućiti im jahanje konja, na teniskim terenima Mladosti kraj Sportske dvorane održat će se teniski turnir, a ispred Aquatike bit će start utrke građana na 4 kilometra pod nazivom ‘Prva karlovačka četvorka’. Turnir u kuglanju održat će se na kuglani na Drežniku od 11 sati, a za kraj je organizirana šetnja Kozjačom s polaskom ispred trgovačkog centra KTC.

Obzirom je za vikend najavljeno loše vrijeme, postoji velika mogućnost da određena natjecanja budu odgođena za sljedeću subotu, 25. rujna, pogotovo ona koja se trebaju održati na otvorenom.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

ŽRTVE TOTALITARIZMA

Međuvođe se sjećaju žrtava partizanskog terora: Ljeti 1945. ubijeni hrvatski vojnici i civili dovezeni iz logora na Dubovcu