Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život PROJEKTI Podijeli

Carpe Diem, Grad Karlovac, Kaoperativa i DrONe u projektu jačanja lokalne zajednice

Osnaživanje organizacija civilnog društva na lokalnom nivou za odgovaranje na potrebe u kriznim situacijama.

Projekt OCD online HUB – inovativni pristup zajedničkom djelovanju projekt je udruge Carpe Diem koja ga provodi u partnerstvu s Gradom Karlovcem, Savezom udruga Kaoperativa i udrugom DrONe u trajanju od 12 mjeseci.

Kroz ovaj projekt udruge Carpe Diem, DrONe i Savez udruga KAoperativa jačaju kapacitete te stvaraju inovativna rješenja za prevladavanje krize te post kriznog razdoblja kroz opremanje studija za digitalnu i online provedbu aktivnosti organizacija civilnog društva (OCD) u Karlovcu. U partnerstvu s Gradom Karlovcem izradit će se plan djelovanja u kriznim situacijama te praktični priručnik za OCD koji će služiti kao vodič za pomoć u kriznim situacijama.

Potreba za ovim projektom proistekla je iz situacija koje su prisutne već 2 godine, prvenstveno pandemija COVID19 u kojoj su OCD morale zatvoriti svoja vrata te prestati provoditi svoje aktivnosti.

Drugi problem  je to da iako Grad Karlovac ima strateški dokument za postupke i djelovanja u kriznim situacijama, ne postoji suradnja sa OCD koje predstavljaju ogroman resurs zajednice – poznaju stanje na terenu, imaju direktan rad s korisnicima, poznaju njihove potrebe, nisu opterećene procedurama i lako su prilagodljive novonastalim situacijama.

Opći cilj projekta je osnaživanje organizacija civilnog društva na lokalnom nivou za odgovaranje na potrebe u kriznim situacijama.

Projekt je vrijedan 433 tisuće kuna, sufinanciran je iz EU 368 tisuća te iz državnog proračuna 65 tisuća.

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

Na ‘pogon’ sjajne Jelene Grgić ‘Kelteksice’ napravile veliki preokret i slavile u Splitu