Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija ZA MLADE I STARE Podijeli

Carpe Diem u centru Karlovca uređuje prostor namijenjen svima, od 7 do 107

Novi prostor u Krešićevoj i Centar za mlade u Grabriku danas obišla županica Furdek Hajdin

Novim EU projektom “Partnerstvo za prostor” nakon 15 godina rada s mladima i za mlade udruga Carpe Diem okreće se i svim drugim korisnicima.

Dok nastavljaju upravljati Centrom za mlade u Grabriku u kojem provode niz projekata kojim jačaju kompetencije mladih Karlovčana, u centru Karlovca uređuju prostor za one od 7 do 107 godina. Nalazi se u Krešićevoj ulici i kroz dva tjedna bit će na raspolaganju svim zainteresiranim građanima i udrugama.

-Cilj je uspostaviti civilno – javno partnerstvo, osposobiti prostor da bi se dao na upravljanje građanima. Točnij građani će predlagati, a udruge organizirati aktivnosti u tom prostoru, pojasnila je predsjednica Carpe Diema Aleksandra Podrebarac za današnjeg posjeta županice Martine Furdek Hajdin.

Javni poziv raspisan za programe

Upravo je raspisan javni poziv za udruge, inicijative i građane da predlože svoje programe. Uz Grad Karlovac, Turbinu promjena, Zvono uz Kupu, karlovačko Društvo Naša djeca i Integrativni centar mentalnog zdravlja, partner u projektu je i Karlovačka županija preko svoje Javne ustanove Natura Viva.

Među rijetkima su koji osim kritika nude i rješenja, hvali Carpe Diem i županica.

-Brojni su bili zaposleni u ovoj udruzi na projektima i zaista ova udruga za svoju egzistenciju ne pčekuje isključivo samo javni novac. Više od pola sredstava dolazi im iz projekata i njihovim zalaganjem i radom.

Suradnja županije i Carpe Diema ubrzo će se nastaviti na izradi novog županijskog Program za mlade.

Pročitajte i ovo

UHVAĆEN

BIH državljanin bušio gume po Rakovcu i Zvijezdi pa dolijao