Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život PROGNOZA Podijeli

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru

Vikend bi trebalo obilježiti vjetrovito vrijeme

Nakon vrućeg i suhog tjedma, vikend pred nama donosi veliku promjenu vremena s osjetnim padom temperature i do 10 stupnjeva, ali i veliko nevrijeme na kopnu. Barem tako kažu meteorolozi.

Još u prvome dijelu subote očekuje se uglavnom sunčano i toplo vrijeme, temperatura će se penjati i do 34 stupnja. Vruće će biti i u gorskom dijelu uz temperature do najviše 31 stupanj, a na Jadranu možda i stupanj do dva više. U Istri i primorju će također puhati umjereni jugozapadnjak. Na jugu Jadrana pravi ljetni dan, u Dalmaciji će biti sunčano i vruće, a puhat će umjereno jugo i zapadnjak.
Zato će poslijepodne stići nova i dosta snažna promjena vremena uz koju su moguće i jače oluje na cijelom području unutrašnjosti. Puhat će i ostat će dosta vjetrovito uz osjetno niže temperature.
Stoga se čuvajte, najkasnije do 16 sati u subotu sklonite sve što bi moglo letjeti, provjerite jesu li vam kante za smeće zaštićene jer biste, ako ih vjetar uključi u promet, mogli izazvati i nesreću, upozorila je prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar.
U subotu predvečer u Istri i na Kvarneru, noću sve do Punte Planke, a u nedjelju u cik zore i dalje na jugu, ne izlazite na more na luftićima, flamingosima i sličnom i računajte na to da će dio primorskog i pomorskog prometa biti privremeno prekinut.
I na Jadranu će se promjena vremena osjetiti na sjevernom dijelu i to u obliku grmljavinskih pljuskova. U noći na nedjelju zapuhat će jaka do olujna bura koja će se proširiti na cijelu obalu u nedjelju i koja će i malo smanjiti vrućinu, što nisu dobre vijesti za one koji su planirali provesti vikend na moru.

Pročitajte i ovo

KAKVA DJEVOJKA!

Katarina (24) se vratila iz Njemačke u domovinu: Život u Hrvatskoj je blagoslov, naše vrijednosti ne mogu se usporediti sa životom u tuđini, meni su bitne jednostavne stvari