Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Karlovac GRAD I ŽUPANIJA Podijeli

Centar na Babinoj Gori neriješeni problem grada i županije, no suradnja je vrhunska

Aglomeracija, Oružana, Centar kompetentnosti, Nikola Tesla centar ipak daju razloge za zadovoljstvo

Suradnja na relaciji Vranyczanyjeva – Banjavčićeva, između Grada Karlovca i Karlovačke županije je na vrhunskom nivou posljednjih šest mjeseci.

Ocijenio je gradonačelnik Damir Mandić nakon posljednjeg ovogodišnjeg kolegija županice održanog upravo u karlovačkom magistratu.

Na dnevnom redu se našlo 17 točaka – problematičnih, ali i optimističnih.

Centar za gospodarenje otpadom Babina gora tema je koja Grad prilično muči.

Cijene koje divljaju u građevinskom sektoru povećale su iznose ponuda za izgradnju centra na Babinoj gori. Zbog toga projekt nije još započeo. Natječaj za odabir izvođača na projektiranju i izgradnji koji je ponovljen u listopadu, opet bi mogao biti poništen, najavila je županica. Radi se o previsokim ponudama, četiri pristigle.

Obnova zgrada stradalih u Karlovcu od potresa također je jedna od važnijih tema. Još nije počela zbog čega je šest obitelji i dalje u podstanarstvu.
-Karlovac je najviše stradao u potresu i za sada još gledamo u skele i neuređene zgrade koje su stradale u potresu. Zajedničkim snagama moramo poraditi na povlačenju sredstava i rješavanju posebno onih zgrada koje imaju složeni imovinsko pravni status, rekla je županica.

Suradnja gradske i županijske administracije u idućoj godini nastavlja se i na projektima Nikola Tesla Centra, aglomeracije i Regionalnog centra kompetentnosti.
U Nikola Tesla Centru Grad investira u parkiralište, a s obzirom da su i tu ponude za izgradnju veće od procijenjenih vrijednosti, sa županijom će se dogovarati oko dodatnog financiranja.

Pročitajte i ovo

UHVAĆEN

BIH državljanin bušio gume po Rakovcu i Zvijezdi pa dolijao