Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac OBNOVA ZA BOLJI STANDARD Podijeli

Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži dograđen i u jednoj smjeni

Pune tri godine radilo se na proširenju škole koju pohađa 119 učenika

Novih više od 400 kvadrata prostora svečano je danas otvoreno u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži na Baniji. Za 119 učenika to sada znači bolje uvjete rada i nastavu u jednoj smjeni.

– Dobili smo tri učionice, multifunkcionalnu dvoranu, prostorije za individualni rehabilitacijski rad, blagovaonicu i suvremenu kuhinju. Ugrađen je i lift, a zahvaljujući tome svi su sadržaji rehabilitacije i odgoja i obrazovanja sada dostupni učenicima bez obzira gdje se nalaze. To nam je ujedno omogućilo da radimo u jednoj smjeni vrtića, osnovne i srednje škole, kaže ravnatelj Volodymyr Kubinskyy.

Vrijednost projekta dogradnje i ugradnje dizala ukupno je vrijedan 4,4 milijuna kuna. Sufinancirali su ga Ministarstvo znanosti koje je u tri godine dalo dva i pol milijuna kuna, a ostatak po 700 tisuća kuna Ministarstvo regionalnog razvoja i Grad Karlovac.

– Činjenica je da naš centar u odnosu na ostale centre u Hrvatskoj ima poseban standard i što se tiče kvalitete rada i materijalnih uvjeta. Ova ustanova je zbog toga primjer svim ostalim školama na koji način raditi s djecom i ispunjavati misiju zbog koje postoji, rekao je gradonačelnik Damir Mandić.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu