Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život VELIKA POBOŽNOST Podijeli

Červar svjedočio vjeru u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu: Bez Božje pomoći ne bih mogao

Velike pobožnosti srijedom okupljaju veliki broj vjernika u Svetištu kako bi se pripremili za blagdan svoga zaštitnika

Na osmu srijedu Velike pobožnosti svetom Josipu u Nacionalnom svetištu zaštitnika Hrvatske na Dubovcu, vjeru je jučer svjedočio Lino Červar, aktualni izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

Nakon misnog slavlja kojeg je predvodio Antun Sente, st. i propovijedi koju je održao vojni kapelan u Đakovu Vlado Mandura, Červar je na pitanje postoji li Bog u svim njegovim uspjesima i životu odgovorio: -Bog je u meni. Sve to što sam postigao bez Božje pomoći ne bih mogao.

Poručio je da trebamo prestati misliti samo na sebe. Imamo inflaciju pojedinaca, poručio je.
-Današnja reforma u školi educira djecu, ali je društvo odustalo od odgoja. Danas možete imati mnoštvo informacija i ne znam kakvo obrazovanje, no ako nemate moralnih i duhovnih kvaliteta, ako nemate univerzalnih vrijednosti, vi ste deficitaran čovjek. A sport ima i pedagošku dimenziju – da naučimo djecu da ne misle samo za sebe. Jedan je premali broj. Mislim da danas trebamo težiti zajedništvu. Imamo inflaciju pojedinaca, a nemamo timova, rekao je među ostalim Červar i na kraju pozvao svoju ženu Klaudiju za koju kaže: Bez nje bih bio nitko i ništa, a s njom sam tim.

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti