Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Županija PUT U SREDIŠTE ZEMLJE Podijeli

Cesta u Dubravcima propada u zemlju sve više, šteta je zasad 2,2 milijuna kuna

Cesta je pukla nakon potresa u Petrinji koji se i u ovom kraju dobro osjetio

Dio državne ceste Karlovac – Rijeka u mjestu Dubravci u pravom smislu riječi “propada u zemlju”.

Cesta je pukla nakon snažnog potresa 29. prosinca koji se osjetio i u ovim krajevima i otad sve više propada. Prvih dana izgledalo je da će to biti tek malo “zijevanje”, no kako dani prolaze cesta sve više propada otkrivajući nestabilnost terena.

Hrvatske ceste navele su da su se jučer na lokaciji trebali sresti njihovi predstavnici te geomehaničari koji bi trebali napraviti elaborat sanacije prometnice. Sve bi trebalo biti žurno napravljeno, a trenutno procijenjena šteta je oko 2,2 milijuna kuna.

U Hrvatskim cestama misle da je do puknuća prometnice došlo zbog velikih količina padalina lani, ali i sporijeg otjecanja vode s prometnice na tom dijelu. Natopljeno tlo i potres “povukli” su cestu kojoj ovaj put doista treba ozbiljna sanacija. Naime, već je ljetos cesta malo “klizila”, cestari su je pregledavali, a prošle godine baš je na ovom dijelu stavljen i novi asfalt.

U Hrvatskim cestama kažu da na području Karlovačke županije imaju još i slučaj u Brebornici kod Krnjaka gdje se zadnjih dana također odvojila cestovna bankina. Procijenjena cijena sanacije tog klizišta je 1,2 milijuna kuna.

U galeriji fotografija cesta danas i prije 8 dana.

Pročitajte i ovo

BRAVO

Žakanjska škola najbolja u prikupljanju tekstila, dobili šivaće mašine i tekstilnu opremu vrijednu 33 tisuće kuna