Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija CGO BABINA GORA Podijeli

Četiri pretovarne stanice gradit će se u sklopu Centra Babina gora: “Teške” preko 6 milijuna eura, biti će gotove za godinu dana

Gradit će ih Tvrtka TEHNO-ELEKTRO iz Đakova

U sklopu Centra za gospodarenjem otpadom Babina gora biti će izgrađene četiri pretovarne stanice u blizini Ogulina, Slunja, Otočca i Karlovca. “Teške” preko 6 milijuna eura, rok za izgradnju je godina dana i to u nadležnosti Tvrtke TEHNO-ELEKTRO iz Đakova.

Danas su tako ugovori upravo za njihovu izgradnju potpisani u prostorijama Karlovačke županije.

Također, sve je sufinancirano europskim sredstvima, kao i dijelom iz Fonda za zaštitu okoliša.

Sama pretovarna stanica je ustvari građevina koja služi za pretovar miješanog komunalnog otpada koji je prethodno skupljen vozilima lokalnih komunalnih društava.

– Za sve ove četiri pretovarne stanice su već ishođene pravomoćne građevinske dozvole tako da će izvođač vrlo brzo moći početi sa građen, istaknula je direktorica, Marija Tufeković.

A izvođač, pod čijim će se nadzorom i sve odvijati, je Tvrtka TEHNO-ELEKTRO iz Đakova, koji imaju točno godinu, kako je i ugovoreno.

– Točnije, rok za sve četiri stanice je godina dana. Od toga je 10 mjeseci za samu izgradnju, 1 mjesec je za probni rad i 1 mjesec za ishođenje uporabnih dozvola.

– Mi se zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i nastojat ćemo ispuniti sve rokovi koji su predviđeni ugovorima, kazao je vlasnik tvrtke, Ivica Prodanović.

Svemu je prisustvovala  i županica Marina Furdek Hajdin, koja je sretna da se priča Centra za gospodarenjem otpadom privodi kraju  te koliki je to veliki značaj za Karlovačku županiju.

 

L. Grčić

Vezani članci

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju