Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Život TUŽNO SJEĆANJE Podijeli

Četvrta obljetnica smrti Branka Mrkšića – Mrkše, sjajnog karlovačkog rukometaša i šahovskog majstora

Preminuo je u 66. godini života, a pokopan je na Vojnom groblju u Karlovcu.

KARLOVAC – Na današnji dan prije četiri godine u 66. godini života preminuo je Branko Mrkšić – Mrkša, možda i ponajbolji rukometaš u karlovačkoj povijesti.

Rođen je 4. svibnja 1951. godine u Karlovcu i najveći sportski uspjesi vezivali su ga upravo za rodni grad. Generacija kojoj je bio na čelu ostvarila je najveće uspjehe Rukometnog kluba Dubovac, 80-ih godina bila je prvak i najgledanija momčad Hrvatske jedinstvene lige. Rukomet je počeo igrati u Turbini, kasnije je prešao u Tekstil, a kratko vrijeme bio je i igrač i trener Gaze. Već s 18 godina zaslužio je naslov majstora FIDE-e i ostat će zapamćen kao najmlađi karlovački šahist s takvom titulom, a unatoč pozivima najvećih šahovskih imena i mogućnosti daljnjeg napredovanja u tom sportu, karijeru je ipak gradio u rukometu, a šah igrao revijalno.

Bio je uzoriti sportaš, veliki čovjek i prijatelj, istinski domoljub, dragovoljac Domovinskog rata i nositelj spomenice Domovinskog rata, umirovljeni djelatnik MUP-a, dobitnik mnogobrojnih odličja, priznanja i nagrada u sportu i društvenom životu. Pokopan je na Vojnom groblju u Karlovcu.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NIJE DOBRO

Još 20 novooboljelih u Karlovcu. Većina povezana s crkvenim zborom