Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac ODLIČNA PORUKA Podijeli

Članovi katoličkog liječničkog društva na Dubovcu: Služiti velikodušno kako nas je Bog učio, ne cjepidlačiti

Bog je svoju ljubav usadio u nas i ne dopušta da se pretvorimo u strojeve, tehnologijske stručnjake, već očekuje od nas da unutar svoje struke i radnoga mjesta budemo ljubitelji Boga i čovjeka

Niste pozvani na svojim radnim mjestima cjepidlačiti i formalno nešto odrađivati, biti vrsta profesionalca ili činovnika, već osobe koja velikodušno služi, ide iznad zakona i služi čovjeku kako nas je Bog učio. Najvažnija je odredba ljubav prema Bogu i potom prema bližnjemu. Na to smo pozvani utjeloviti ljubav prema Bogu kao što to čini Josip.
Poruka je to koju je iz Nacionalnog svetišta svetog Josipa na Dubovcu, slaveći tri desetljeća Hrvatskog katoličkog liječničkog društva odaslao dr.sc. Ivan Bodrožić, duhovnik društva.

Bog je svoju ljubav usadio u nas i ne dopušta da se pretvorimo u strojeve, tehnologijske stručnjake, već očekuje od nas da unutar svoje struke i radnoga mjesta budemo ljubitelji Boga i čovjeka. To mora razlikovati liječnika koji vjeruje u Boga i služi Bogu i čovjeku od onoga koji odrađuje svoj posao samo prema zakonu.

Članove HKLD predvođene predsjednikom doc. dr. sc. prim. Rokom Čivljakom, koji je i zamjenik Ra”vnateljice Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, dočekao je mons. Antun Sente, rektor Svetišta te prije samog misnog slavlja upoznao s poviješću izbora svetog Josipa za zaštitnika hrvatskog naroda i nastankom Nacionalnog svetišta.

-Zato smo i mi tu kako bismo naše obitelji sve obitelji hrvatskoga naroda preporučili zaštiti svetog Josipa, našeg zaštitnika. Zato smo ovdje došli zahvaliti za naše obitelji i obitelji cijeloga naroda, jer je obitelj povlašteno mjesto rasta i razvoja osobe te jednako tako jedan temelj budućnosti jednoga naroda“, rekao je  prof. Bodrožić.

Na kraju misnoga slavlja prigodnim se riječima obratio liječnicima predsjednik HKLD-a Rok Čivljak, zahvalivši se mons. Anutnu Senteu na gostoprimstvu i prof. dr. Ivanu Bodrožići na razlomljenoj Božjoj Riječi, te dodao:
„Volio bih istaknuti i ono što piše papa Franjo u Godini svetoga Josipa, a tiče se pandemije Covida-19, koja nam je pomogla da shvatimo važnost običnih ljudi, kao što je bio sveti Josip, onih koji se nalaze daleko od očiju javnosti, a svakodnevno ulijevaju drugima nadu i potiču na suodgovornosti, po tome su oni nalik svetom Josipu, čovjeku koji prolazi nezapaženo, svakodnevne prisutnosti i skrovitosti, a koji je ipak imao veliku ulogu protagoniste u povijesti spasenja. Ovo nam papino pismo na neki način govori i o zdravstvenim djelatnicima. Skromni su to i samozatajni ljudi koji su odabrali težak i zahtjevan put u postojanju liječnikom, medicinskom sestrom, magistrom farmacije ili drugim profilom zdravstvenog djelatnika, jer studij za takva zvanja su jedni od najtežih studija“, rekao je predsjednik Društva Čivljak.
Predsjednik HKLD-a još je istaknuo kako je pandemija Covida potaknula ljude na obraćanje svetom Josipu, u kojemu su brojni vjernici pronašli utjehu i zaštitu od ove velike nedaće zaraze.

Pročitajte i ovo

SAMO NEK JE DJECE

Rečica će dobiti vrtić po istom prinicipu kao Mahično. Grad ga prijavljuje za EU novce