Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Županija ĆORIĆ OPET U KARLOVCU Podijeli

Ćorić podržao izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Babina Gora

Šteta zbog HE Lešće ne smije se više ponoviti

Obnavaljanje vrelovoda, proizvodnja i distribucija toplinske energije za grad Karlovac, razvoj jedinica lokalne samouprave iz Karlovačke županije koje gravitiraju području NP Plitvička jezera, gradnja mini hidroelektrana, potrebe rješavanja pitanja okolišnih dozvola za izgradnju mosta u Donjem Pokupju preko rijeke Kupe.

Ovo su samo neke od tema o kojima je jučer u Karlovačkoj županiji ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić razgovarao s Damirom Jelićem, Martinom Furdek hajdin, Damirom Mandićem i Ivanom Mrzljakom.

Još jedan Ćorićev posjet Karlovcu rezultirao je njegovom podrškom za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije na Babinoj Gori. Osim toga, zaključeno je da planirani sustav izgradnje hidroelektrana treba redefinirati jer je zastario i neprihvatljiv, a to se posebno odnosi na štetu nastalu izgradnjom HE Lešće na rijeci Dobri.

Župan Jelić predložio je i da se uz Ilovac u Karlovcu te odlagalište otpada na području općine Rakovica u funkciji zadrže i ogulinski Sodol i Pavlovac u Slunju.

Ministarstvo će nadalje biti aktivno uključeno u rješavanje ovih pitanja pa se uskoro očekuje barem jedan sličan sastanak.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru