Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  10C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  10C° Slunj

Crna kronika NIJE DOBRO Podijeli

Crne brojke: U prometu do sad poginulo 8 osoba

Pola poginulih su pješaci, policija pojačava preventivu i represiju

Iako je broj prometnih nesreća u padu pa i broj u nesrećama ozlijeđenih osoba u PU karlovačkoj ipak nisu zadovoljni brojkama jer više je poginulih nego lani.

– Sada je već osam poginulih osoba na području Postaje prometne policije Karlovac dok je lani u ovo vrijeme bilo troje poginulih. Tako da s tim ne možemo biti zadovoljni, rekao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Bosiljevac.

Zato će policija do kraja godine provoditi preventivne, ali i represivne akcije. One su u tijeku i ovaj tjedan posebno na korištenje mobitela u vožnji. No, policija se uključila i u Europski tjedan mobilnosti pa je kod žabe izložila policijski motocikl, presretač i ostalo. Najmlađe posjetitelje educirali su o prometnim znakovima te ukazivali na važnost i potrebu što manjeg korištenja motornih vozila.

– Promoviramo zdrave načine vožnje. Preventivna akcija traje cijeli tjedan, a završava sutra biciklijadom gdje će se našim sugrađanima ukazati na potrebu što većeg korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva.

Pročitajte i ovo

SUDAR NA D 23

Sudar dva automobila u Vencu Mrežničkom: Jedna osoba ozlijeđena, promet u prekidu