Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Nemam posla i bojim se da ću je morati zatvoriti kako ne bih upao u još veće dugove i kredite. Zanima me što vi mislite. Očekuje me i operativni zahvat, a kći bi mi se trebala udati do kraja godine 'Firma mi lagano propada, a uskoro me očekuje i operacija' Ženu su trebali privesti, a ne je udariti. Naš pojam pravde ne podrazumijeva sistem 'oko za oko', rekao je Bernard Young, gradonačelnik Baltimorea Snimka: Policajac u Baltimoreu nokautirao ženu, više ne radi Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević, sin vukovarskog heroja Siniše Glavaševića, na društvenim mrežama prisjetio se svoga djeda i opisao njegov težak životni put u ratu 'Moj djed u logorima je pretrpio strašna mučenja, njegov jedini grijeh je bio što nije bio Srbin' Na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, u nedjelju je i svečano otvoren rotor Remetinec, veliki i važan infrastrukturni projekt čija je ukupna vrijednost oko 331,6 milijuna kuna, od čega je s gotovo 273 milijuna kuna sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Uz zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na svečanosti je bio i izaslanik predsjednika Vlade ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Voditelj projekta rotora Remetinec Goran Radić istaknuo je da je danas svečano otvorenje rotora koji je već ranije otvoren za promet. Podsjetio je da su rotor otvarali u dvije faze. "Prvo smo ga otvorili 23. siječnja kad smo otvorili promet na rotoru, a onda smo od 23. siječnja pa do 1. travnja dovršili tramvajsku prugu i pustili je prema situaciji, jer je bio potres", izjavio je novinarima. Vrijedan 331,6 mil. kn: Na Dan Grada Zagreba otvorili su rotor

Županija SURADNJA Podijeli

Črnomelj i Duga Resa osnovali zajednički prekogranični operativni tim zaštite i spašavanja

Danas u Dugoj Resi partneri u projektu HITRO SLO-HR potpisali i povelju o uzajamnoj pomoći u slučaju prirodnih i drugih katrastrofa

Povelja o uzajamnoj pomoći u slučaju prirodnih i drugih katastrofa potpisana je danas u Dugoj Resi u sklopu projekta HITRO SLO-HR445.

Potpisali su je gradonačelnik Grada Duge Rese Tomislav Boljar, župan Opčine Črnomelj Andrej Kavšek, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Duga Resa Josip Zlatunić, predsjednik Gasilske zveze Črnomelj Boris Kambič, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Duga Resa Mario Biršić i predsjednica Območnog združenja Rdečega križa Črnomelj Ljudmila Kocjan.

– Sporazumom se osigurava dugoročna suradnja i prekogranična organizacija zajedničkih vježbi snaga civilne zaštite u svrhu daljnjeg razvoja prekograničnog sustava zaštite i spašavanja. Kroz zajedničko planiranje i spremnost za reagiranje, povećat će se kvaliteta usluga u zaštiti i spašavanju u slučaju prirodnih katastrofa i većih nesreća na prekograničnom području između grada Duge Rese i opčine Črnomelj s posebnim naglaskom na rizike poplava i potresa, čulo se na današnjoj konferenciji za novinare.

Ovaj europski projekt između Slovenije i Hrvatske vrijedan je više od 808 tisuća eura. Počeo je lani i završava iduće godine, a okosnica mu je osnivanje zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja.

– U njega je imenovano je ukupno 40 članova tima iz ukupno 30 organizacija koje djeluju na području civilne zaštite sa obje strane granice (DVD, PGD i dr.). U tijeku je izrada Plana djelovanja tima u kojoj sudjeluju pridruženi partneri na projektu Hrvatska vatrogasna zajednica, Ministarstvo unutarnji poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite – Služba civilne zaštite Karlovac (bivši DUZS – područni ured Karlovac), HGSS – Stanica Karlovac, Gasilska zveza Slovenije i Ministarstvo za obrambo – Uprava Republike Slovenije za zaščito i reševanje, odnosno ključni dionici sustava civilne zaštite sa obje strane granice, naglašeno je.

Osim osnivanja spomenutog tima, kao najvažnije aktivnosti, projekt je dobio i vizualni identite te internetsku stranicu, a u narednom vremenu  aktivnosti će biti usmjerene na obuku zajedničkog prekograničnog operativnog tima zaštite i spašavanja.

– Tijekom slijedećeg ljeta očekujemo provedbu vježbe spašavanja iz ruševina i poplava u kojima će se provjeriti i demonstrirati stečene vještine pripadnika zajedničkog prekograničnog tima zaštite i spašavanja. Popratno uz vježbe bit će organizirane edukativno-informativne radionice na kojima će se građane upoznati s opasnostima i načinu ponašanja u slučaju prirodnih i drugih katastrofa.

Pročitajte i ovo

POJAČANJE

Od lipnja više autobusnih linija i polazaka prema Dugoj Resi, Topuskom, Netretiću, Bariloviću