Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac KOMENTAR INVESTITORA Podijeli

“Da se tražila ocjena o potrebi utjecaja na okoliš, postupili bismo tako”. Hanžel pokrenuo postupak za ishođenje dozvola za gradnju hotela

Sva nadležna tijela Grada, Županije i ministarstva,tada, u to su vrijeme, potvrdili kako nije potrebna provedba studija utjecaja na okoliš pa je investitor nije niti proveo, kaže odvjetnik Lana Commerca

Svjesno ili nesvjesno, Eko Pan danas dovodi javnost u zabludu tvrdeći da je riječ o namjernom izigravanju propisa oko zida na Korani. Ipak, projekt ide dalje jer je Nikola Hanžel, odnosno tvrtka Lana Commerc, već započela postupak za ishođenje dozvola za gradnju hotela.

Komentirao je tako najnoviji razvoj događanja odvjetnik tvrtke Fran Olujić, a potvrdu da je započet postupak za ishođenje dozvola za hotel potvrdio nam je i sam Nikola Hanžel.

-Kao odvjetnik i punomoćnik investitora mogu samo reći da predstavnici udruge Eko Pan, svjesno ili nesvjesno javnost dovode u zabludu tvrdeći kako je riječ o nekakvom namjernom izigravanju propisa, objašnjava Olujić.

U kratkom razgovoru za Radio Mrežnicu komentirao je pravomoćnu presudu Upravnog suda prema kojoj je trebalo ishoditi studiju utjecaja na okoliš.

-Sva nadležna tijela Grada, Županije i ministarstva,tada, u to su vrijeme, potvrdili kako nije potrebna provedba studija utjecaja na okoliš pa je investitor nije niti proveo, kaže Olujić.

-Da je to od njega traženo, sigurno bi tako postupili.

Lana Commerce i Hanžel u ovom postupku nisu bile stranke, podsjeća Olujić i kaže da treba pitati ministarstvo zašto ono nije tijekom trajanja ovog postupka upoznalo sud s činjenicom da je temeljem postupka pred Upravnim sudom, investitor u međuvremenu ishodio sve potrebne dozvole te da je zid u međuvremenu izgrađen, sukladno propisima.

U međuvremenu, investitor odnosno Hanželova tvrtka je počela postupak ishođenja dozvola za gradnju hotela pa projekt ide dalje.

Radio Mrežnica uputila je upit Gradu i Županiji oko presude Visokog upravnog suda o kojoj je Eko Pan danas izvijestio javnost, a koja navodi da je za izgradnju zida na Korani trebalo provesti ocjenu o potrebi procjene zahvata na okoliš.

Iz Eko Pana uprli su prstom na tri institucije – ministarstvo, Karlovačku županiju i Grad Karlovac. Iz Grada i Županije još nije stigao odgovor.

Pročitajte i ovo

SUPER

Orlovačke dječje igre okupile brojne mališane