Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Karlovac PRAVILA SE MORAJU POŠTIVATI Podijeli

Danas u Karlovcu predsjednica Povjerenstva za sukob interesa – Nema potrebe za strahom od povjerenstva. Samo treba pratiti pravila i sve će biti ok

Oni stari obveznici znaju se ponašati i upoznati su sa svim pravilima

Novih 1500 podnositelja imovinskih kartica obuhvaćeni su novim zakonom o sprječavanju sukoba interesa koji je donesen krajem prošle godine.

Odsad su obuhvaćeni i  ravnatelji zdravstvenih ustanova, ravnatelji zavoda za prostorno uređenje, razvojne agencije, županijske uprave za ceste.

Tim povodom, predsjednica povjerenstva za sukob interesa, Nataša Novaković obilazi županije i educira obveznike.

 

Danas je bila u Karlovcu: – Današnja edukacija obuhvatit će cijeli zakon. Ono što je važno je da je puno novih obveznika koji imaju jako puno problema. Tjedno dobivamo po 40, 50 zahtjeva za mišljenje što mi nemamo kapacitet da uopće obradimo. Iz tog razloga smo krenuli u edukacije. Ovo nam je 7. županija i jako je dobar odaziv, zadovoljno napominje.

Iz povjerenstva su poručili kako je to najveća promjena za ravnatelje zdrastvenih ustanova koji imaju jako puno pitanja. Napominju kako je važno držati se pravila i poštivati ih te će sve onda biti ok.

 

Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je novi zakon kao primjer dobre prakse i dodala: – Ja smatram da je ovaj zakon učinkovit alat. Mi koji se bavimo javnom djelatnošću i obnašamo javne dužnosti uvijek trebamo imati na neki način korektiv i okvir u kojem trebamo djelovati. Trebamo znati da svoj privatni karakter moramo stavljati iza interesa javnosti. Naš rad mora biti transparentan i učinkovit te služiti za ono opće dobro.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NASTAVNO O PRIJEVOZU

Brzi odgovor Grada na temu prijevoza u Karlovcu: Na raspravu smo spremni, pozivamo sve vijećnike da nam dostave svoje prijedloge