Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  8C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Karlovac ANTIFAŠIZAM Podijeli

Dani antifašizma sljedeći tjedan počinju u Karlovcu: Izložbe, tribine i filmovi, pa i “Bitka na Neretvi”

Ova manifestacija organizirana je prvi put, a pokrovitelj joj je Grad Karlovac

Udruga antifašista Grada Karlovca, SNV  grada Karlovca i Karlovačke županije, Udruga Kordunašica, Udruga Židovi u Karlovcu, Hrvatsko – rusko društvo prijateljstva ove godine po prvi put organizira Dane antifašizma u Karlovcu. Održava se pod pokroviteljstvom Grada Karlovca.

Dva tjedna, od 7. do 22. lipnja, obilovat će izložbama, tribinama i ratnim filmovima.

Tako će u ponedjeljak u maloj dvorani Zorin doma biti otvorena izložba ruskih ratnih fotografija. Početak je u 19:30, a pozvani su veleposlanici Rusije, Izraela, Kazahstana, Azerbejdžana, Velike Britanije, Njemačke, SAD-a, Kine, Srbije, Crne Gore, BiH i Slovenije.

Nakon otvorenje izložbe koju će se moći razgledati sve do 22. lipnja, slijedi razgledavanje izložbe učeničkih radova i plakata na temu antifašizma, NDH, NOB-a i ZAVNOH-a u Knjižnicu za mlade.

Ilirska dvorana Gradske knjižnice bit će domaćin dviju tribina: 11. lipnja pod nazivom “Čuvari antifašističke baštine” u 19 sati kada gostuju predstavnici Ruskog veleposlanstva Sanja Horvatinčić i Tatjana Vlačić Vujčić te 18. lipnja “Antifašizam i fašizam u prošlosti i danas”. Toga dana također u 19 sati gosti tribine koju će moderirati Danko Plevnik bit će Ivo Goldstein, Goran Hutinec, Sanja Horvatinčić i Nataša Mataušić.

Projekcije tri ratna filma održat će se u Zorin domu. Prvi na redu je “Bitka na Neretvi” 9. lipnja u 19 sati, a na projekciju možda dođe i autor Veljko Bulajić.

Film “Zoja” bit će prikazan 16. lipnja, također u 19 sati, a u isto vrijeme, ali  22. lipnja, na sam Dan antifašizma, bit će prikazan “Signali nad gradom”.

Prije projekcija PHPD Zora otpjevat će nekoliko prigodnih pjesama.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Novi trener, stari problemi: Karlovac 1919 upisao četvrti uzastopni gostujući poraz