Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Život MEDOM DO ZDRAVLJA Podijeli

Dani meda danas u Dugoj Resi: Ne kupujte med bez naljepnice, a i svaka vrsta meda nije za svakog

Pčelinji proizvodi nameću se kao sve veća pomoć u raznim bolestima dišnih sustava

Dani meda održat će se danas u Dugoj Resi, a namijenjeni su svim zaljubljenicima u pčelinje proizvode, ali i samim pčelarima.

A koliko su med i pčelinji proizvodi zdravi, ne treba previše naglašavati. Jedno od zanimljivih predavanja bit će i ono dr. Gordane Hegić koja će svim zainteresiranima približiti apiterapiju, odnosno liječnje i poboljšanje zdravlja upravo kroz pčelinje proizvode.

Na koji način možemo poboljšati svoje zdravlje ili ga “vratiti” zapravo kazuje apiterapija, kaže dr. Hegić.

– Apiterapija ima puno bolji efekt na zdravlje, no važno je znati da med nije jedini pčelinji proizvod koji nam može pomoći.

Ono o čemu će se na Danima meda govoriti je i apiturizam, nova grana turizma koja se bazira na posjetu pčelinjacima.

– Ljudi su često zbunjeni gdje kupiti kvalitetne proizvode jer se izgubilo povjerenje gdje nabaviti prave, prirodne proizvode. Ovdje se dolazi u psojet pčelaru, vidi se tehnologija proizvodnje, vrcanje meda i tako su sigurni da su kupili ono što vrijedi. I nova usluga su api-inhalacije koje se mogu zatražiti kod educiranih pčelara što je iznimno bitno, kaže dr.Hegić.

Sinusi, bronhitis, pluća, post-covid oporavak, sve su to situacije u kojima se ova api-inhalacija pokazuje dobrim izborom.

No, ono na što dr. Hrgić apelira je podatak da kupci nikada ne kupuju med u staklenkama bez naljepnice. – Svaki pčelar mora imati naljepnicu sa svojim imenom i prezimenom, vrstom meda, i doista, nikad nemojte kupovati med bez tih podataka. Svaki pčelar koji ozbiljno radi imat će naljepnicu odnosno deklaraciju jer su ozbiljni i odgovorni u poslu.

Valja naglasiti da svaka vrsta meda nije za svakog jer se razlikuju po okusu i intenzitetu.

Pročitajte i ovo

TEMA NOGOSTUP

Karlovački SDP oštro po gradskom sustavu: Ekipa iz Grada ne zna raspolagati novcem, a stanovnike Hrnetića smatraju građanima drugog reda