Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija MEDNO Podijeli

Dani pčela u Karlovcu: Nagrade će dobiti najbolje vrste gorskih medova

Organizator je Pčelarsko društvo Karlovac

Pčelarsko društvo Karlovac organizira 25. Dane pčela koji će trajati od danas do subote u Gradskom kazalištu “Zorin dom” u Karlovcu.

Ove godine manifestaciju će uveličati sudjelovanje karlovačkih učenika u likovnom natječaju „Zujim zdravo!“ koji je raspisala OŠ Rečica, a pristiglo je 60 radova.

Otvorenje izložbe medova i likovnih radova večeras je od 18 h i bit će praćeno kratkim programom pjesme, plesa i recitacija učenika OŠ Rečica i Malog folklora KUD-a Rečica. Nakon programa, proglasit će se najbolji likovni radovi učenika karlovačkih osnovnih škola.
U suradnji s Gradskim muzejom Karlovac izložit će se dio tradicijskih košnica iz etnografske zbirke kako bi se usporedilo pčelarenje nekada i danas.

Svečana podjela diploma i proglašenje pobjednika 22. cjenjivanja gorskih vrsta medova između 40 uzoraka, bit će u sutra, u 19.00 sati, nakon stručnog predavanja dr. sc. Gordane Hegić.

Predsjednica Pčelarskog društva Karlovac Jasminka Alinčić u programu Radio Mrežnice pozvala je sve ljubitelje meda i pčelinjih proizvoda da sudjeluju u još jednoj manifestaciji koja brine o očuvanju pčela i zdravom načinu življenja.

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju