Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Sport IZBORI U NSKŽ-u Podijeli

Dario Mrzljak novi predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije

Za dopredsjednike su izabrani Željko Berislavić i Krešimir Perković

KARLOVAC – Dario Mrzljak, dosadašnji član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Karlovačke županije i profesor tjelesne i zdravstvene kulture u karlovačkoj Tehničkoj školi, novi je predsjednik krovne županijske nogometne organizacije.

Na večerašnjoj Izbornoj skupštini, održanoj u Sportskoj dvorani, bio je jedini kandidat i dobio je jednoglasnu podršku 27 prisutnih skupštinara. Za svoje dopredsjednike predložio je Željka Berislavića i Krešimira Perkovića, a za članove novog Izvršnog odbora, uz predsjednika i dopredsjednike, Dražena Frklića, Igora Jelića, Roberta Križanića, Zvonka Luketića, Igora Pavlačića, Dražena Pavlešića, Nikolu Požegu i Ivana Sopčića. Dopredsjednici su izabrani jednoglasno, a Izvršni odbor uz jedan suzdržani glas.

Mzljak je za sebe kazao da je u nogometu od malih nogu, završio je Kineziološki fakultet, osnovao ženske nogometne klubove Ilovac i Tuškani, ima trenersku B licencu i u svojoj je trenerskoj karijeri vodio seniore Draganića i Zrinskog iz Ozlja. Smatra da se u proteklom mandatu Nevena Šprajcera dobro radilo, ali da ima još puno posla i problema. Prioritet u njegovom mandatu bit će otvaranje ambulante sportske medicine, želi omasoviti broj nogometnih sudaca u županiji, a na jubilarni 10. međunarodni U-16 nogometni turnir ‘Branko Čavlović – Čavlek’ dovesti dvije ekipe iz samog vrha europskog nogometa.

U planu rada za 2018. godinu novi je predsjednik istaknuo organiziranje i provođenje svih natjecanja pod ingerencijom Saveza, organizaciju Dana nogometa, 9. Čavlekovog turnira i malonogometnog zimskog turnira, daljnju financijsku pomoć klubovima i micanje sudaca iz natjecanja najmlađih kategorija, čime bi se klubovima smanjili troškovi. U financijskom planu za 2018. godinu predviđen je prihod od 675 tisuća kuna, od kojih je oko 30% Savezu osigurano, a ostatak će morati namaknuti od sponzora i drugih izvora.

Za članove Nadzornog odbora izabrani su Damir Šalov, Dražen Furač i Stjepan Benić, a zamjenski članovi su Tomislav Šolić i Nikica Rudar. Usvojen je i novi Statut, u kojem je uvedena institucija direktora Saveza.

Šprajcer: Za mene ta presuda nije pravedna, ali je moram poštovati

Izvješće o radu u proteklom mandatu podnio je bivši predsjednik Neven Šprajcer, koji je nedavno podnio ostavku zbog pravomoćnosti presude u takozvanoj aferi ‘pošteno suđenje’. Na početku svog izlaganja kazao je da ‘za njega ta presuda nije pravedna, ali je mora poštovati’ te je upravo zbog toga i napustio funkcije u Savezu. Naglasio je da su u četiri godine dali 450 tisuća kuna izravne financijske pomoći klubovima i podijelili oko 500 lopti. Među dobrim stvarima istaknuo je osnivanje ŽNK 4 rijeke i MNK Futsal Karlovac, a istovremeno izrazio žaljenje što nisu uspjeli NK Karlovac 1919 dignuti na više grane.

Među gostima skupštine bio je i viši savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić, koji se na kraju osvrnuo i na skore izbore u Savezu. Kazao je da je u proteklom Šukerovom mandatu puno napravljeno, da je suradnja s 90% klubova vrlo dobra i da se mogu pohvaliti s gotovo 30% više registriranih igrača.

U članstvo NSKŽ-a na večerašnjoj je skupštini primljen Malonogometni klub Futsal Karlovac.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Održana sjednica IO HNS-a, o ‘klubovima od posebnog interesa’ ni riječi, Karlovac 1919 od sljedeće sezone četvrtoligaš