Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

  • weather-image

    2C° Karlovac

  • weather-image

    2C° Duga Resa

  • weather-image

    1C° Ogulin

  • weather-image

    1C° Ozalj

  • weather-image

    1C° Slunj

Županija ŽIVI ZID Podijeli

David Gorup istaknuo kandidaturu za karlovačkog župana

Tisuće i tisuće hektara zapuštene zemlje podijelit ćemo mladim obiteljima koje žele ostati, proizvoditi i s nama graditi jednu drugačiju, modernu županiju

David Gorup iz Kamanja istaknuo je kandidaturu za karlovačkog župana u ime Živog zida.

Živim u Kamanju, predivnoj općini na rubu Hrvatske. Ako sjednete u auto i provozate se gradovima i općinama diljem županije, vidjet ćete desetljetnu nebrigu, nedostatak vizije, ideje i volje da se napravi iskorak i da se sav njezin kapacitet pretvori u kapital od kojeg će koristi imati svaki pojedinac, živio u gradu ili na selu.
Vidjet ćete i mnogobrojne mogućnosti koje nudi, kada bi bilo samo malo želje da se sve te mogućnosti iskoriste i da od županije koju mladi napuštaju, postanemo županija u koju mladi dolaze.
U kojoj se gradi, razvija, sadi, proizvodi. U kojoj nema pogodovanja podobnima, u kojoj svatko ima priliku. Županiju koja nudi jednake mogućnosti za sve.

Kako moj tim i ja vidimo razvoj Karlovačke županije?
Kao županiju novih ljudi i svježih ideja.

1. Središte proizvodnje domaće hrane i ruralnog turizma
Tisuće i tisuće hektara zapuštene zemlje podijelit ćemo mladim obiteljima koje žele ostati, proizvoditi i s nama graditi jednu drugačiju, modernu županiju. Dobit će sve što im treba za novi početak, osigurat ćemo im dom i potrebne financije.
Razvijanjem ruralnih krajeva, poticat ćemo i razvoj agroturizma. Organizirat ćemo puno više događaja u svakom dijelu županije, stvorit ćemo kreativne sadržaje za turiste, a sve ćemo ih ponuditi na web stranici s interaktivnim kalendarom na više jezika.
2. Otkup i prerada domaće hrane
Županija će osigurati siguran otkup svih domaćih proizvoda, a osnovat ćemo i tvornice za preradu hrane. Otvaranjem radnih mjesta, u napuštene gradove vratit ćemo iseljene mlade ljude.
3. Obnovljivi izvori energije
Ruralni prostori su idealni za obnovljive izvore energije, jer jedini imaju dovoljno energetskog potencijala, ali i prostora za solarne elektrane.

Pročitajte i ovo

ŽIDOVI U KARLOVCU

Obilježen Dan sjećanja na žrtve Holokausta: Jedan je to od najvećih zločina u povijesti čovječanstva