Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Život PONOSNI Podijeli

Desetero mladih Dugorešana u teškim vremenima postali anđeli svojim starijim sugrađanima

Uz Dunju u ovoj sjajnoj akciji sudjeluju i Antonio Srakočić, Ante Polović, Petar Štedul, Ivan Tomičić, Maja Kovačić, Dora Picek, Petra Klokočki, Karla Klokočki te Linda Karem

Desetero mladih Dugorešana već više od tjedan dana u ljudskoj je misiji i pomoći bližnjemu svomu. Na području svog grada, vođeni idejom naše voditeljice Dunje Karem, zadnjih su desetak dana pomogli mnogima potrebitima.

Ovi krasni mladi ljudi članovi su Zajednice mladih župe blaženog Alojzija Stepinca, a vođeni upravo Isusovom porukom o potrebi ljubljenja Boga, a bližnjega kao samog sebe, u ovim teškim trenucima spremno su odlučili pomoći i pokazati kršćansku ljubav na djelu. I to onima starijima, potrebitima, bolesnima.

Nije dugo vremena trebalo proći od ideje naše Dunje započete prije desetak dana, pa do konačnog ostvarenja i praktične primjene, sve pod  motom #uDRužimose.

U ovim danima angažirali smo se u 15-ak slučajeva, kod nekih obitelji i više puta. Najčešće pomažemo starijim od 70 godina koji ne bi smjeli napuštati svoje kuće, odlazimo im u kupovinu, donosimo lijekove, a nekima su naši dečki nosili i drva iz drvarnica jer se gdjegod radi o teško pokretnim ljudima, kaže Dunja Karem.

Ona je u ovoj sjajnoj akciji okupila svoje prijatelje iz župe, a na terenu se pridržavaju svih pravila higijene, od nošenja maski do zaštitnih rukavica, držanja razmaka i slično. -Maski nije bilo za kupiti pa smo se snašli kroz kućnu izradu, a i volonteri Caritasa župe Banija poslali su nam ih 15 komada koje su sami izradili na čemu smo im neizmjerno zahvalni.

Kontakt je 0919111265

Uz Dunju u ovoj sjajnoj akciji sudjeluju i Antonio Srakočić, Ante Polović, Petar Štedul, Ivan Tomičić, Maja Kovačić, Dora Picek, Petra Klokočki, Karla Klokočki te Linda Karem, a svima im je najveće hvala onaj dobar osjećaj kad pomogneš drugom i čuješ “Hvala”. Neki ih čak pitaju koliko puta imaju pravo zvati, no broj poziva nije ograničen, kaže Dunja. Nadaju se da nikom neće pasti na pamet da zloupotrijebi ovaj način pomoći, a još ih više žalosti kad čuju da ovakve situacije koriste neki koji se predstavljaju kao volonteri, a zapravo starijima, nemoćnima i siromašnima žele uzeti novac. Mladim volonterima u ovome pomaže i župnik vlč. Branko Risek pa je kombinacija mladosti i nešto manje mladosti dobitna za one u starosti u pravom smislu riječi.

Potrebitima sad pružaju ruku srcem ( zbog zaštitnih mjera) no puno važnije je to da je ovih desetero mladih Dugorešana u vremenima tjeskobe, straha, strijepnji pokazuju nam najbolje što je pravi put u životu: Bez straha i s ljubavlju hrabro naprijed. 🙂

Pročitajte i ovo

KARLOVAČKA ŽUPANIJA

Ne zna se tko je u zdravstvu prehodao koronu: Nema jasnih smjernica za serološka testiranja pa u županiji nisu ni provedena