Radio Mrežnica
TRADICIJA Podijeli

Dijelovi Karlovačke županije čuvaju tradiciju: Riblji specijaliteti na Badnjak u Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu

Narod i dalje čuva tradiciju blagdanskog okupljanja i uživanja u dobrom društvu i slasnim ribljim delicijama

U Ozlju, Dugoj Resi i Ogulinu podjela ribica i fiša.

Udruga vinara “Trs” iz Ozlja i ovog Badnjaka časte svoje sugrađane pečenim ribicamna , kuhanim ili rashlađenim vinom. Druženje je počelo jutros u 9 sati ispred “Humićke.”

-Na jelovniku su bileukusne lignje, namaz od bakalara, pašteta od tune i kuhano vino. Time nastavljamo našu tradiciju blagdanskog okupljanja i uživanja u dobrom društvu i slasnim ribljim delicijama, poručuju iz Grada Ozlja.

Slična priča uz glazbeni ugođaj događa se u Ogulinu, točnije u Parku kralja Tomislava gdje su u ponudi besplatne pečene ribice , a sve uz glazbu i  TS Boeme, a  početak je u ovim trenucima.

Također, KŠR Mrežnica uz potporu Grada DR i TYP 4 R počastiti će dugorešane fiš paprikašom.

Podjela ispred POU na Trgu  sv.  Jurja počinje oko podneva, najavili su ribiči i pozivaju građane da im se pridruže.

 

L. Grčić