Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Često u lošim ljubavnim vezama znamo zatvarati oči pred onim očiglednim - da je došlo vrijeme za kraj, no stvarnost se ne može nijekati zauvijek. Ovi su ljudi iskreno otkrili svoje trenutke 'prosvjetljenja' 'Znala sam da je kraj kad mi je rekao da šutim dok sam rađala' Bivši engleski nogometaš, a sad kolumnist za engleski Mirror, napao je Pepa Guardiolu da je kopirao Cruyffa i da nije ni među deset najboljih trenera u povijesti, kao što to neki misle 'Da su meni dali milijardu funti, i ja bih nešto osvojio sa Cityjem' Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić (27) oporavio se od ozljede lakta te se priključio treninzima AC Milana, objavili su talijanski mediji. Rebić je pauzirao mjesec dana i gotovo sigurno neće igrati u četvrtak u susretu Europske lige protiv praške Sparte, ali mogao bi biti na raspolaganju treneru Stefanu Pioliju u nedjelju u prvenstvenom susretu u gostima kod Udinesea. Pa i izborniku Zlatku Daliću, koji ga je za akciju u studenom stavio na pretpoziv. Hrvatski napadač ozlijedio je lakat 27. rujna u utakmici protiv Crotonea. Njegov povratak odlična je vijest za Milan, koji je vodeći u Serie A. Rebić je prošle sezone briljirao u proljetnom dijelu talijanskog prvenstva, te je na kraju bio najbolji strijelac Milana s 11 golova. Ozljeda je prošlost: Ante Rebić vratio se Milanovim treninzima Partnerica nogometaša Cristiana Ronalda redovito krasi naslovnice brojnih magazina diljem svijeta. Sada je snimala naslovnicu za španjolski magazin Mujerhoy. Neke od fotografija podijelila je na Instagramu Georgina bez gaćica pozirala za magazin, komentirao i Ronaldo

Život (NE)PLATIŠE Podijeli

Djeca iz Netretića nisu išla u dugoreški vrtić, ali njihovi roditelji morat će ga platiti. Načelnik: Ne moraju

Duga Resa je oslobodila korisnike plaćanja, ali u Netretiću i Bosiljevu je zapelo. Sva trojica čelnika su u istoj stranci HSS-u, pa čudi “šum u komunikaciji”

Naša djeca koja žive na području općine Netretić nisu išla u vrtić u vrijeme korone, ali mi svejedno moramo platiti račun kao da su vrtić pohađali.

Rečenica je to s kojom nam se obratila grupa ogorčenih  roditelja koji žive na području ove općine, a čiji klinci pohađaju dugoreški vrtić. U vrtić nisu išli kao ni ostala djeca, a odluka Grada Duge Rese da se taj period neće naplaćivati, očito za njih ne vrijedi. Razočarano tvrde da tu pravednosti nema i pitaju se po čemu su njihova djeca, a onda i oni s njima “zaslužili” plaćati uslugu koja nije korištena, a k tome je i najavljeno da će biti oproštena.

Zašto samo mi moramo platiti vrtić u kojeg djeca nisu išla?

– Rečeno je da roditelji neće morati platiti taj dio budući djeca nisu išla u vrtić zbog korone. Dugoreški roditelji ne plaćaju, ali nama je najavljeno dobivanje uplatnica i to s povećim iznosima. Dosad smo vrtić plaćali 850 kuna, a navodno bi rata za “ne boravak” u vrtiću trebala iznositi oko 70 posto tog iznosa, znači oko 600 kuna, kažu roditelji čiji su podaci poznati Radio Mrežnici.

Njihova djeca bila su kod kuće dva mjeseca, a kako kažu, općina Netretić i načelnik Peretić najavili su im da će dobiti račune. Osim što to nije pravedno ujedno je i bahato, smatraju i kritiziraju općinu i načelnika da su im to objasnili nimalo ugodnim riječima. Prstom upiru u načelnika Marijana Peretića (HSS), a on pak prstom upire u Grad Dugu Resu i svog kolegu Tomislava Boljara (HSS).  Gdje je zapelo i to među istim stranačkim kolegama i susjedima, i što je još važnije, zašto su roditelji netretićke djece u nepovoljnijem položaju od ostalih?

-Najprije nije točno da bi trebali platiti 850 kuna jer se plaća samo hladni pogon, no krenimo otpočetka. Još 27. 3. objavljena je odluka da korisnici vrtića ukoliko u njega ne idu, neće ga plaćati. Dakle, Grad Duga Resa je to objavio i to se odnosi na period od 16. ožujka., donijeli su odluku za sve korisnike da neće naplaćivati. Ravnateljica vrtića krajem ožujka poslala je obavijest roditeljima istog sadržaja, dakle da se vrtić ne naplaćuje. Općina Netretić u tom vremenu nije dobila nikakvu službenu obavijest za sufinanciranje vrtića.  U travnju smo zaprimili pak dopis i račun gdje stoji da bismo trebali podmiriti trošak hladnog pogona u iznosu od 1326 kuna . Nismo ga platili već smo ga vratili, kaže Peretić. Upitan koliko bi onda roditelji trebali plaćati dugoreškom vrtiću kaže da 50 do 70 posto od tog iznosa što je minimum 600 kuna. Puno i previše za platiti kad ti je dijete kod kuće.

Dodaje da je nakon toga on s bosiljevačkim načelnikom koji je također iz redova HSS-a, tražio sastanak s dugoreškim kolegom Boljarom. Tu su utvrdili da je Grad Duga Resa donio odluku za svoje korisnike, a ovi iz Netretića i Bosiljeva morat će platiti jedan dio vrtića, govori Peretić. Prilaže i presliku odluke.

-Kad ja pravno tumačim tu odluku, naši korisnici nisu u obvezi plaćati tu uslugu za to razdoblje i ako će im fakturirati, bit će to protupravno, tvrdi Peretić i direktno se suprotstavlja dugoreškom kolegi. Tvrdi da je osnovni problem pomanjkanje komunikacije.

Dvadesetak mališana iz Netretića ide u dugoreški vrtić

S područja općine Netretić ide 20-ak djece u dugoreški vrtić, a Peretić kaže da je ovo ozbiljan problem. – Nikakvu mogućnost nismo pronašli. Retroaktivno ne možemo donositi nikakve odluke, volju imamo, ali ne znam kako problem riješiti.

A na pitanje kako to da trojica HSS-ovaca ne mogu riješiti ovaj problem, Peretić pomalo zastaje i objašnjava: – Šum u komunikaciji. Ako je opravdanje, bila je kriza, pandemija, vjerojatno je ponestalo vremena pa je nekom prošlo ispod radara.

Roditelji su sad u napetoj fazi, vrtić obračunava i šalje račune korisnicima s područja Netretića za što Peretić kaže da nije pravno utemeljeno. -Svjesni smo da naša djeca koriste taj vrtić, imamo dobre odnose, ali ovo je problem. Mi smo tu, spremni za rješenje, ali sigurno ne izvan pravnog okvira. Kad su sve oslobodili, trebali su s nama komunicirati vezano uz naš broj djece da mi to podmirimo, ali moramo imati odluku za to i to na vrijeme.

Tako se tzv. šum u komunikaciji lomi na roditeljima, a Peretić im kaže da pišu prigovor. – Po meni imaju jak temelj da ne moraju platiti vrtić ta dva mjeseca, kaže Peretić.

Pročitajte i ovo

DUGOREŠKI PROJEKT

Stiže kanalizacija za Šeketino Brdo, Goricu i Sveti Petar: Gradit će se dvije godine