Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac REVITALIZACIJA ZVIJEZDE Podijeli

Do kraja 2020. novi studentski dom u Karlovcu – u Vojnoj bolnici u 33 sobe 105 kreveta

Uređivat će se i Bosnaski magazin – postat će dijelom studentski restoran, dijelom interpretacijski centar

Nove 33 sobe i ukupno 105 kreveta imat će novi studentski dom koji se u Karlovcu planira izgraditi do kraja 2020. godine. 

Poručeno je s današnjeg potpisivanja sporazuma između karlovačkog Studentskog centra, Veleučilišta, Grada Karlovca i Karlovačke županije o zajedničkoj suradnji na tom projektu.

Projektna dokumentacija je završena, izvođač radova će se tražiti na javnoj nabavi početkom iduće godine, a procjenjuje se da bi obnova Vojne bolnice mogla koštati oko 25 milijuna kuna. Novac za projekt planira se povući iz EU fondova, SC će uložiti i vlastita sredstva te pronaći treći izvor financiranja, makar i kreditom. Sve kako bi studentoi koji pohađaju Veleučilište u Karlovcu imali uvjete poput svojih kolega u Europskoj uniji.

Sporazum obuhvaća i uređenje Bosanskog magazina na bastionu sv. Josipa u studentski restoran i interpretacijski centar.
Tek iduće godine dokumentacije će biti spremna, a Bosanski magazin s novim sadržajima – menzom i turističkim interpretacijskim centrom, završen krajem 2021. ili početkom 2022.

– Pokušavamo pomiriti ove dvije namjene i vjerujemo da će biti pomirljivo. Kroz nekoliko mjeseci moći ćemo prezentirati idejno rješenje. Kod Bosanskog magazina postoji još razgovor što Interpretacijski centar treba sve biti. On će biti u samoj zgradi, ali će biti i oko nje. Sam Josipov bastion zove da bude obnovljen, ali to još treba razraditi i otvoriti prostor, naglasila je dožupanica Martina Furdek Hajdin.

Gradonačelnik Mandić naglasio je kako se u sklopu muzejskog prostora na Turnju uređuje prostor u koji će moći biti smješteno sve ono što je sada uskladišteno u Bosanskom magazinu.

Pročitajte i ovo

NEMA VODE

Cisterna na Jamadolu: Zbog novog puknuća dio ulica bez vode. Nema je ni Velika Jelsa i sva naselja prema Draganiću