Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Karlovac Video MISLITI UNAPRIJED Podijeli

Dok mu je frizerski salon zatvoren, vlasnik se već sad priprema za rad “poslije”: Od 2 metra razmaka do mjerenja temperature

Ivica Pavlačić smatra da nakon ove situacije više ništa neće biti isto i da će se rad morati drugačije organizirati, a on će sve dočekati spreman

Iako mnogi ne rade, a uslužne djelatnosti već 19 dana zatvorene, i u krizi ima poduzetnika koji već razmišljaju što će biti kada se obrti ponovno otvore. Jedan takav je Ivica Pavlačić, vlasnik frizerskog salona Merlinka iz Karlovca.

Salon je od 19. ožujka zatvoren, ali niti jednog od svojih 15 djelatnika nije otpustio. Već sada preuređuje salon kako bi, kada ponovno počnu s radom, zaštitio svoje klijente, ali i radnike. Jer, kaže, koronavirus neće samo tako nestati.

– Kad nam dozvole rad, mislim da nećemo moći raditi normalno kao što smo dosad radili. Mislim da ćemo morati imati najviše tri ili četiri stranke u salonu u isto vrijeme, možda ćemo morati imati boks od pleksiglasa da stranke međusobno budu odvojene, a jedan frizer isključivo s jednim klijentom i to najviše četiri sata dnevni iliti četiri stranke dnevno, kad bi se cijeli salon trebao ponovno dezinficirati, pa onda dolazi drugi tim isto tako, pa treći tim. Planiram da ćemo morati raditi i duže od propisanog radnog vremena, a i subotom i nedjeljom možda, kaže Pavlačić.

Uvest će mjerenje temperature klijentima jer si ne mogu dozvoliti da salon ode u karantenu

Frizeri su jedni od onih koji u radu sa svojim klijentima ne mogu osigurati dva metra razmaka. Zato će se u Merlinki mjeriti temperatura svima već na ulazu.

-O, da. Naručio sam već beskontaktni toplomjer tako da će to biti prvi korak da se klijentima na ulazu izmjeri temperaturu. I zadržavamo svakako pravo da nekog tko ima povišenu temperaturu ne primimo na termin jer u slučaju da dođemo u doticaj s osobom koja je COVID pozitivna, definitivno će taj tim morati ići u karantenu, ali ne bih htio da cijeli salon ide u karantenu.

Merlinka je svojim djelatnicima mjerama države osigurala plaće, međutim, sam vlasnik je ostao potpuno bez primanja. Kako je pojasnio, direktori onih tvrtki koje zapošljavaju više od 10 ljudi za svoje plaće nisu mogli zatražiti pomoć države. Već je uputio pisma na niz adresa da se to ipak promijeni pa i ovim putem apelira.

-Razmotrite poticaje koji se daju ljudima  koji su isključivo vezani za svoje zanimanje. Nije funkcija direktora samo to da upravlja tvrtkom, funkcija direktora je i da radi. Između ostalog,  ja sam onaj direktor koji u svom salonu radi najveći promet i ima najviše klijenata tako da sad, na žalost, ne mogu ostvarivati apsolutno nikakav prihod, zaključuje Pavlačić.

Pročitajte i ovo

POČAST SUBORCU

Robert Vuković, posljednji poginuli branitelj na karlovačkom području