Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Život OD PONEDJELJKA Podijeli

Dom Sv. Antun prvi u Karlovačkoj županiji ide u sedmodnevnu radnu izolaciju. Posjetila ga ministrica Bedeković

Sedam dana, 24 sata, polovica od 72 zaposlenika živjet će i brinuti za 219 korisnika doma

Dom za starije Sveti Antun u Karlovcu prvi je takav dom u Karlovačkoj županiji čiji će djelatnici od ponedjeljka biti u sedmodnevnoj radnoj izolaciji. Zbog toga ga je danas posjetila i ministrica demografije Vesna Bedeković.

Podsjetila je da je Hrvatska dugo odolijevala proboju koronavirusa u domove za starije. Od 800 svih domskih ustanova zaraza je zabilježena u njih osam. Zato se zaštitne mjere pooštravaju uvođenjem radne izolacije.

-Ovaj dom Sv. Antun u Karlovačkoj županiji doista je jedan od dobrih primjera i primjer svima drugima kako se prilagoditi novonastaloj epidemiološkoj slici. Prelazak na sedmodnevni režim rada u radnoj izolaciji je jedan od primjera, prvi u Karlovačkoj županiji, ali i drugim županijama. Mi već u sustavu imamo ustanove koje rade po ovom režimu. Primjerice Centar za rehabilitaciju Vrlika, Centar za rehabilitaciju Stančić već od 23. odnosno 27. ožujka rade po ovom režimu.

A režim je takav da zaposlenici na tjednoj ili dvotjednoj bazi borave zajedno sa korisnicima u ustanovi.

Radna izolacija je preporučena, ali obvezujuća mjera i svi bi je domovi trebali donijeti što prije, dodala je Bedeković.

Rad u sedmodnevnoj izolaciji u karlovačkom Svetom Antunu znači da će sa 219 korisnika doma svakih tjedan dana biti polovica od ukupno 72 djelatnika 24 sata dnevno. Neće biti lako, ali izdržat ćemo, rekla je ravnateljica Štefica Ljubić Mlinac.

-Naš život i rad sljedećih sedam dana od ponedjeljka će za nas biti izazov. Mi to još nismo imali, mnogi djelatnici kažu da su nešto slično doživjeli u ratu. I ja ću biti ovdje s njima. Mislim da će to sve biti dobro i da ćemo se čak i zbližiti. Dogovorili smo testiranje prve grupe djelatnika koja će od ponedjeljka započeti sa životom u domu Sv. Antun.

Karlovački dom za starije morat će obustaviti dostavu obroka starijim domaćinstvima. Umjesto njih to će sada raditi djelatnici Karlovačke županije i karlovačkih vrtića.

Pročitajte i ovo

PAMETNA NJUŠKA

Krešimir i njegov Hermes su kao jedno i zajedno spašavaju živote: Ipak, igra lopticom je “kraj svijeta”