Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život DA NE BI BILO Podijeli

Karlovački Dom za starije Sv. Antun već ukinuo posjete i izlaske korisnicima

U prvom valu koronavirusa nije bilo zaraženih i u karlovačkom domu planiraju da tako ostane i sad

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj karlovački Dom za starije Sveti Antun iz predostrožnosti je već zabranio posjete, ali i izlaske svojim korisnicima.

Ministarstvo demografije u četvrtak je uputilo prijedlog Nacionalnom stožeru civilne zaštite RH da žurno donese upute o privremenoj zabrani posjeta korisnicima i izlaska korisnika iz ustanova u kojima su smješteni stariji i nemoćni te osobe s invaliditetom u svim županijama.

Preduhitrili Stožer

No, karlovački dom, koji je u prvom valu ostao sačuvan od koronavirusa, sada nije čekao odluku Stožera. U dogovoru s osnivačem, Karlovačkom županijom, Dom su ponovo zatvorili ne bi li više od 220 korisnika ostalo nezaraženo.

Podsjetimo, Sv. Antun bio je zatvoren od 27. veljače za sve osim za djelatnike. Ipak, krajem travnja na puna tri tjedna i oni bili u tzv. sedmodnevnoj radnoj izolaciji. Nisu imali niti jednog zaraženog korisnika ni radnika.

Novi val COVIDA malo ih je sada iznenadio, jer očekivali su ga, kao i svi u rujnu. No, mjera će se strogo pridržavati pa mole i druge koji su ih planirali doći posjetiti, da to isto čine.

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru