Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija U NIŠTA Podijeli

Dom za starije Sv. Antun neće se širiti u bivšu vojnu ambulantu – smještaj bi bio preskupih 9.200 kuna

Župan Jelić preuzima odgovornost: “Bio sam poluslijep, nisam slušao struku”

Dom za starije i nemoćne Sv. Antun neće se širiti u vojnu ambulantu niti će tamo biti smještaj za oboljele od Alzheimera. Županija odustaje od tog projekta jer se pokazalo da bi smještaj u njemu bio preskup. Čulo se to na današnjem aktualcu Županijske skupštine.

Za napuštanje ove ideje odgovornost je preuzeo župan Damir Jelić. Kaže: Bio sam poluslijep, nisam slušao struku, moja emocija je zamračila razum, zbog mene se godinu i pol nije radilo na tom projektu na drugačiji način.

– Gajio sam iluzije predugo vremena i mogu vam reći sada da su se srušile pod argumentima struke. Ići u projekt koji je apsolutno neodrživ bio bi avanturizam koji nije dobar. Nema negativnog učinka jedino što se dogodilo je da godinica dana je iza nas gdje nismo zbog mene i moje odgovornosti radili na tom projektu na drugačiji način, kaže Jelić.

Jelićevom odgovoru na vijećnićko pitanje Zlatibora Tomasa prethodio je odgovor županijskog pročelnika Predraga Koraća. Računica je pokazala da bi smještaj oboljelih od Alzheimerove bolesti po osobi mjesečno u prostoru bivše vojne ambulante stajao 9.200 kuna što država neće subvencionirati. Skloniji je da se prostor postojećeg doma prenamjeni.

– Ja ću se boriti do 2021. da tu napravimo konkretne pomake u smislu povećanja kreveta. Od prvih dana smatram da vojna ambulanta nije dobro rješenje. Nismo još prelomili do kraja, ali na pragu sam toga da desno krilo 3. kata prenamijenimo za Alzheimer i na tragu sam da lijevo krilo prenamijenimo u stacionar, rekao je Korać dodavši da bi se i pojedine jednokrevetne sobe mogle pretvoriti u dvosobne čime bi se dodatno povećao kapacitet doma.

Jelić smatra da se još stigne povećati kapacitete, međutim županija za sad još uvijek nema detaljno razrađenu priču. Što se tiče vojne ambulante ona je, kaže, i dalje dobar projekt, ali ne u ovoj domeni i ne pod patronatom Karlovačke županije.

Pročitajte i ovo

NEMA LABAVO

Od sutra 500 kuna kazne za nenošenje ili nepravilno nošenje maske, do 10 tisuća ako partijate doma mimo mjera