Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  21C° Slunj

Županija RADI SE Podijeli

Dom zdravlja uskoro s novom opremom i energetski učinkovitiji

Provode se tri projekta – izmjena prozora, uređenje prostora sanitetskog prijevoza i nabava dijagnostičke opreme

U Domu zdravlja Ogulin također su u tijeku radovi koji će osim energetske učinkovitosti ovoj ustanovi donijeti i novu dijagnostičku opremu.

Trenutno se tamo mijenja svih 67 prozora s novim, energetski učinkovitim. Vrijednost investicije je 520.000 kuna, a financira se s iznosom od 200.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije. Ovaj projekt uvršten je u županijski program projekata “407 za 047 županiju”.

Pored toga, u tijeku je i uređenje prostora sanitetskog prijevoza čija je vrijednost radova procijenjena na 140.000 kuna. Ovi radovi financiraju se iz decentraliziranih sredstava i sredstava ustanove.

Također, u tijeku je i provođenje projekta KaŽu zdravlje kojim će se za ustanovu nabaviti dijagnostička oprema. Najznačajniji je ortopan za snimanje čeljusti za potrebe stomatologije i UZV aparati čime će se smanjiti odlazak pacijenata, prije svega male djece, na dijagnostičke postupke u bolničke ustanove izvan Ogulina.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

VOJNA VJEŽBA

VIDEO: Zračni desant američkih snaga na poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju