Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  25C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija STAV ŽUPANIJE Podijeli

Dožupanica Furdek Hajdin: “Već 4. 10. mogu se pokloniti poginulim Karlovčanima, a komemoracija na mostu politikanstvo””

Očekujemo da se toga dana, zajedno sa nama, poklone žrtvama agresije koju su počinili njihovi sunarodnjaci, tijekom četverogodišnjih ataka na naš grad

Namjera da se komemoracija održi na Koranskom mostu mnogima se čini kao provokacija i u ovom času nepotrebno politikanstvo, poručila je prva žena Karlovačke županije dožupanica Martina Furdek Hajdin odgovarajući na upit Radio Mrežnice o komentaru županijskih vlasti na najavljeni događaj. 

– Poštujemo svaku žrtvu jer svaka žrtva ima svoje ime i prezime, ima svoje bližnje koji ih oplakuju, osjećaju tugu i bol za izgubljenim životima. Ipak, ovo događanje izaziva prijepore i reakcije građana Karlovca, posebno hrvatskih branitelja koji su tih dana proživljavali najteže životne trenutke. Strah, bol, patnje, razaranje, smrt, kaže Furdek Hajdin.
Smatra da stvari treba staviti u kontekst vremena i okolnosti u kojima su se dogodile, treba se upitati što su ti ljudi, za čije interese, s kojim motivima i namjerama i s kojim ciljem, naoružani željeli ući u ranjeni Karlovac. Bi li, da su ostvarili svoje ciljeve, mi danas živjeli živote kakve živimo? Bi li uopće živjeli ovdje, u slobodnoj i samostalnoj državi Hrvatskoj, nastavlja s pitanjima dožupanica.

– Shvaćam da rodbina žaluje za svojim bližnjima, no namjera da se komemoracija održi na Koranskom mostu mnogima se čini kao provokacija i u ovom času nepotrebno politikanstvo.Organizatori ove komemoracije ustraju u namjeri da se poklone žrtvama, što je sasvim legitimno, no je li i razumno, spram građana Karlovca,  navodi Furdek Hajdin.

-Nadamo se da će njihova briga za žrtve biti iskazana i u drugim prilikama kojih, nažalost, ima i previše. Prigoda im je već 4. listopada, kada obilježavamo tragičan dan početka napada i krvave agresije na Karlovac. Očekujemo da se toga dana, zajedno sa nama, poklone žrtvama agresije koju su počinili njihovi sunarodnjaci, tijekom četverogodišnjih ataka na naš grad. Vjerujemo da će se i tada, sa jednakim pijetetom, pokloniti svim poginulim Karlovčanima,navodi Martina Furdek Hajdin.

Pročitajte i ovo

RADIONICA IGRAONICA

Klijanac i Pup organizira Šumsku školu, ali i brojne zabavne aktivnosti za klince