Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Crna kronika LADEŠIĆ DRAGA Podijeli

Drama na Kupi u Ladešić Dragi: Utopio se migrant, trojica izvukla živu glavu. Jednog u najtežem stanju spasila mještanka:Bio je plav i tresao se

Karlovačka policija poslala je priopćenje u kojem navode da nije utvrđeno da se osoba utopila te nije pronađen utopljenik

Prava drama odvijala se danas prijepodne u mjestu Ladešić Draga, u općini Netretić, tik uz samu rijeku Kupu i granicu sa Slovenijom. Jedan migrant, navjerojatnije Marokanac, utopio se u hladnoj rijeci, trojica koji su bili s njim su se izvukli, no mokri i promrzli, a jedan od njih bio je u dosta teškom zdravstvenom stanju.

Sve je počelo kad je gospođa Jasna Špičić sa suprugom i sinom stigla u praznu obiteljsku kuću i ugledala dim iz dvorišne zgrade, odnosno gospodarskog dijela i staje. Odmah su posumnjali da je riječ o migrantima jer nije prvi puta da su kuće u ovom mjestu na meti ilegalaca koji u njima spavaju ili ih koriste da se barem malo zagriju tijekom zimskih mjeseci.

Kad su njih troje ušli u stražnji dio imanja, imali su što i vidjeti – trojicu promrzlih i mokrih migranata.

Dvojica su odmah pobjegla prema selu, a jedan nije mogao. Bio je u groznom stanju i tražio je pomoć i to na hrvatskom jeziku, kaže nam sin vlasnice Domagoj Špičić.

Tresao se i bio je sav plav

– Bio je u jako lošem stanju, gotovo smrznut, tresao se, svjedoče nam članovi obitelji. Odmah su ga utoplili, dali mu čaj, suhu odjeću te hranu. Od njega su doznali da su u grupi bila četvorica.

Krenuli su preko Kupe jučer navečer, a jedan migrant se  tada i utopio. Ostala trojica mokri i pothlađeni, vratili su se natrag i prenoćili u dvorišnoj zgradi u Ladešić Dragi, rekao im je migrant.

Migrant kojem je ova obitelj pomogla ima dvadesetak godina i dolazi ih Maroka, a upravo zahvaljujući ovim dobrim ljudima, spašen mu je život.

Vrlo brzo policija je stigla na mjesto događaja tražeći preostalu dvojicu migranata, a onda i zbog pronalaska te vađenja tijela utopljenika iz Kupe, čemu je svjedočila ekipa Radio Mrežnice.

Jutrošnji utopljenik iz Kupe u Ladešić Dragi prva je ovogodišnja žrtva koju su uzele naše rijeke u kojima je živote, barem prema onom što se dosad zna, dosad izgubilo četrdesetak migranata. Ovo je i dokaz da migrantski val kroz naše krajeve nije stao, naprotiv, ilegalni migranti još uvijek koriste ovaj najtanji dio Hrvatske kako bi iz Bosne i Hercegovine čim prije stigli do Slovenije.

Karlovačka policija u subotu je priopćila da “nije utvrđeno da se osoba utopila te nije pronađen utopljenik.”

Pročitajte i ovo

PO DŽEPU

Vožnja Dugom Resom i Slunjem dvojicu “koštala” 24 tisuće kuna