Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  14C° Duga Resa

 • weather-image

  13C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  13C° Slunj

Županija POD MASKAMA Podijeli

Duga Resa dobila vijeće s ogromnom većinom HSS-a, šef Furdek. Svi pozvali na rad za dobro grada

U novom sazivu je 15 vijećnika

Uz pozive da daju maksimum ljudskih i stručnih sposobnosti te da rade u interesu grada, danas je oformljeno gradsko vijeće Duge Rese.

Za predsjednika je izabran Miroslav Furdek, a za zamjenike Mijo Ivanić i Josip Vlašić. Predsjednik i zamjenik dolaze iz redova HSS-a koji ima većinu u vijeću, čak 9 od 15 vijećnika, dok drugi potpredsjednik stiže iz redova HDZ-a.

Vijećnici u novom sazivu gradskog vijeća Duge Rese su HSS-ovi Miroslav Furdek, Karmen Banjavčić, Mijo Ivanić, Jasmin Sarvan, Dražen Palajsa, Lana Legek, Ivan Petrunić, Gordana Pahanić i Jelena Štefanac. HDZ ima 4 vijećnika, a to su Josip Vlašić, Ivo Benić, Zvonko Baranašić i Iva Stipančić Benić, SDP je Mladen Palajsa, a HNS-ov Dražen Benković.

Prisegu je položio i staro/novi gradonačelnik Tomislav Boljar (HSS)  i njegova zamjenica Katarina Srakočić (SDP). Boljar je vijećnicima poručio da se “mogu reći svašta, glasati po savjesti, ne slagati se, ali zajedno gledati interes grada koji bi za četiri godine trebao biti bolji”.

Od zanimljivosti s današnje sjednice može se izdvojiti to da šefica dugoreškog HDZ-a Jadranka Golubić te Violeta Bišćan nisu u vijeću već su njihove zamjene Baranašić i Stipančić Benić.

 

Pročitajte i ovo

RUKOMET

‘Školarke’ prvenstvo otvorile porazom u Zaprešiću, nisu iskoristile sjajnu večer vratarke Patricije Keča