Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija GRADSKO VIJEĆE Podijeli

Na dugoreškom aktualcu pitanja o natkrivanju amfiteatra, spomenicima, javnoj rasvjeti, nitko ništa o Komunalnom

Gradska tvrtka je bez čelnika, no to izgleda nikog ne zanima

Može li se natkriti amfiteatar, radi li se išta po pitanju vrtića na Staroj cesti, kako riješiti problem parkirališta kod novog vrtića, novi podvožnjak kod svetog Antuna, zašto je nova rasvjeta slabija i tuče negdje u kuće, tek je dio pitanja koji muči dugoreške vijećnike, a postavili su ih danas na aktualcu gradskog vijeća. Zanimljivo je da nitko, pa čak ni oporba, nije postavila pitanje o tome tko će biti na čelu gradske tvrtke Komunalno. 

Tako HDZ-ovog Ivu Benića zanima bi li se amfiteatar mogao natkriti pa bi tako bio češće iskorišten, a zanimalo ga je i hoće li u okviru uređenja parka, biti mjesta za spomenik Franji Tuđmanu. -U amfiteatru je pozornica koju besplatno koristimo i u vlasništvu je općine Barilović, odgovorio mu je pročelnik Mladen Rakočević, neko zidanje ne bi imalo smisla, a što se tiče parka, trebat će razmišljati da bude li ikakvog spomenika, on će uz onaj postavljen antifašistima biti skroman. – Imamo konceptualne nedoumice oko tih spomenika, no vidjet ćemo.

HDZ-ovog Zvonka Baranašića zanimalo je radi li se išta po pitanju uređenja vrtića Maslačak na Staroj cesti za kojeg je, rekao je, istekla uporabna dozvola, te hoće li biti kakvih konkretnih poteza i gradskog povlačenja novaca za to iz fondova EU. Ravnateljica Ana Božić odgovorila mu je da nikakva uporabna dozvola nije istekla već garancija i pozvala je vijećnike da ubuduće također razmišljaju o djeci i roditeljima pa podsjetila da je bivši saziv donio dobru odluku o boravku 3. djeteta iz jedne obitelji gratis u vrtiću.

Zašto je cesta za Gršćake u lošem stanju i svi se na nju žale, pitao je Ivan Petrunić (HSS). Odgovorio mu je gradonačelnik Tomislav Boljar kazavši da je riječ o cesti u nadležnosti Županijske uprave za ceste. – Sve sam rekao, pojasnio je Boljar.

Lanu Legek (HSS) zanima javna rasvjeta, odnosno zašto je postavljena rasvjeta slabija nego bivša, te je kazala kako rasvjetna tijela negdje direktno tuku u kuće, a ne osvjetljavaju cestu. Nagib lampi se može promjeniti, odgovoreno joj je, a što se tiče jačine rasvjete, ona je usklađena sa zakonom, odnosno riječ je o štednoj rasvjeti.

 

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je