Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija KOLEGIJ Podijeli

Duga Resa i Karlovačka županija u duhu suradnje: Dvorana, državna imovina, ŽUC-ove ceste na meniju

Dugoj Resi neprihvatljivo je da snosi troškove ŽUC-ovih poklona u obliku cesta koje treba sanirati

Gotovo u duhu “miroljubive aktivne koegzistencije” bio je današnji kolegij karlovačke županice Martine Furdek Hajdin u Dugoj Resi s gradonačelnikom Tomislavom Boljarom i suradnicima, a u jednoj riječi, razgovarali su u duhu – suradnje. 

Razne teme, od državne imovine, cesta koje je ŽUC “poklonio” Gradu, izgradnje sportske dvorane uz školu Ivan Goran Kovačić do mogućeg rotora na ulazu u Dugu Resu kod benzinske postaje, našle su se na dnevnom radu. – Predložili smo 8 tema, od razvojne agencije, državne imovine i nekretnina za koje želimo da prijeđu u vlasništvo Grada, nove investicije, potom ŽUC i nadležnost dionica koja je prenijeta na Grad, javni pozivi u školstvu, zdravstvu i gospodarstvu, rijeka Mrežnica i njen status i izmuljivanje, kaže županica Furdek Hajdin.

A tema o kojoj se u Dugoj Resi puno priča, a ništa ne radi, osim što je rušenjem par borova “konzumirana” građevinska dozvola za sportsku dvoranu u školu, naći će se opet kao tema sastanka predstavnika Grada i županije za dva dana, najavila je županica navodeći da se razgovaralo i o novcima iz ITU mehanizma vezanima za izgradnju dvorane. Uz to, pričali su i o rotoru na ulasku u Dugu Resu kojim bi donio veću sigurnost i protočnost prometa.

Za dugoreškog gradonačelnika Tomislava Boljara potpora Županije je neupitna što se tiče kontakta prema državnim tijelima i državnoj imovini u Dugoj Resi poput Kasara i drugih stanova. -Nama je cilj da Gornji mlin koji stoji i propada se pokrene, nek se uredi, a mi robujemo građevinima koje propadaju i u dogledno vrijeme se ne misle riješiti, no to nije jedini objekt u državnom vlasništvu. Treba urediti grad, kaže Boljar.

Grad će također osigurati inicijalna sredstva za izgradnju školske sportske dvorane, no kad će ona biti – ne zna se. – Ovo nije do županije, rekao je Boljar.

Na gotovo svakoj sjednici dugoreškog vijeća gradonačelnik proziva ŽUC što je Gradu “poklonio” ceste koje vape za obnovom, a iako danas na sastanku nije bilo nedavno postavljenog ravnatelja, no bio je predstavnik uprave za ceste, Boljar kaže da će interes Grada uvijek braniti. – Bio nam je neprihvatljiv način “dodjele”, kazao je misleći pritom i najviše na klizišta u Donjem Mrzlom Polju te iznos od 8 milijuna kuna sanacije koji bi išao iz gradske blagajne, a za kojeg bi se mogao napraviti novi vrtić, rekao je Boljar.

Pročitajte i ovo

ZAUSTAVI SE VATRO

Naši vatrogasci s Dinare: Odrađuju vrhunski posao u ekstremnim uvjetima