Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Crna kronika SLIJETANJE U MALETIĆIMA Podijeli

Dugorešanin (21) noćas sletio u hladnu Dobru u Maletićima: Razbio staklo i isplivao van

Automobil je nakon zavoja “zakačio” ogradu koja ga je “digla”, da bi nakon pedesetak metara završio u rijeci

Veliku sreću u nesreći imao je noćas mladi Dugorešanin (21) kada je nešto nakon pola noći automobilom sletio u hladnu rijeku Dobru u Maletićima da bi srećom, uspio isplivati van i dokopati se obale, a onda i pomoći.

Do nesreće je došlo nešto nakon ponoći u mjestu Maletići, na županijskoj cesti Jarče Polje – Novigrad kad je vozač, netom nakon zavoja i skretanja za Stankoviće očito izgubio kontrolu nad automobilom i survao se s ceste u rijeku. U tom letu okrznuo je zaštitnu ogradu koja je dodatno “digla” automobil, a on nakon pedesetak metara leta završio u rijeci koja ga je i odnijela niže prema Novigradu. Vozač se brzo snašao i u trenucima kada je biti ili ne biti, rukom razbio prozorsko staklo kako bi iz automobila izašao van. Naime, u tom trenutku “zaštekao” mu je mehanizam za spuštanje i dizanje stakla na automobilu, pa je ovo bilo spasonosno rješenje.

Preplivao je potom izuzetno hladnu rijeku i izašao na obalu kod obližnje pilane. Ono što je dodatna sreća je i to što Dobra noćas nije bila nabujala, odnosno nije bio pušten vodni val s HE Lešća pa je njena dubina na tom mjestu nekih metar i pol. Osim što mu je ozlijeđena ruka kojom je razbio staklo, vozač nije teže ozlijeđen.

Vrlo brzo na mjesto nesreće pristigla je policija te JVP Grada Karlovca s čamcem. Oni su “usidrili” automobil na mjestu dok u jutarnjim satima ne bude izvučen na obalu. Što je točan razlog nesreće, je li vozač zaspao, je li bio pod utjecajem alkohola ili nešto treće, odgovorit će rezultati očevida.

 

 

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion