Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Život DUGOREŠKO LJETO Podijeli

Dugoreški GrinFest i u virtualnom svijetu: Otrčite GrinRun na traci u teretani i pošaljite rezultate

Ljetnih događanja će biti u amfiteatru i na kupalištu, ali puno manje nego prijašnjih godina

Dugoreški festival GrinFest i cestovna utrka Grin Run zbog koronavirusa ove su godine morali biti odgođeni. Ipak, imat će svoju virtualnu varijantu, a pridružit će im se i virtualni Grin Bike.

-To  znači ida bilo tko, bilo gdje u Hrvatskoj, na bilo koji način može otrčati zadanu rutu odnosno 3  i 10 kilometara. Može se otrčati na traci u teretani, doma na balkonu, u uredu, na cesti, na brdu, planini, gdje god tko želi. Važno je samo da rezultat koji se ostvari bude snimljen pametnim satom ili mobitelom i da se rezultat pošalje na info@utrka.com. Naslov maila GRIN Run 2020. Tamo će se obraditi vrijeme i ruta. Najbolje će natjecatelje će se nagraditi, pojašnjava direktor TZP Četiri Rijeke Ivan Puškarić.

Prijave za Grin Run otvorene su do 10. lipnja, Kotizacija je 100 kuna. Do sad se prijavilo pedesetak sudionika. Start virtualne utrke je 20. lipnja u ponoć, a završava 21. lipnja u 23:59 sati. Kotizacija je 100 kuna

Grin Bike se pak na sličan način vozi na dvije rute 20 i 50 kilometara.

– Vozi se uz obale rijeke Mrežnice i Korane, kroz općine Generalski Stol i Barilović, grad Dugu Resu. Točnu rutu ćemo uskoro objaviti na stranici www.utrka.com, ali na 20 kilometara vozit će se od Duge Rese preko Barilovića na Belaviće natrag u Dugu Resu. Na 50 kilometara vozit će se Duga Resa – Barilović – Siča – Keići – Generalski Stol – Duga Resa. Također će se morati snimati ruta koja je zadana i rezultate će natjecatelji morati poslati na stranicu.

Bira se i najzelenija fotografija

Nagrađeni će biti najbolji trkači i trkačice, biciklisti i biciklistice, ali i najzelenije fotografije.

– Kada trčite, kada se vozite, snimite fotografiju i objavite je na našoj facebook stranici. Fotografija s najviše lajkova osvojit će nagradu.

Dio uplaćene kotizacije ide u humanitarne svrhe. Kupit će se maskice za lice od udruge Jak kao Jakov koja je također pogođena epidemijom i ne može organizirati svoje akcije. Na ovaj način omugućit će im se da i dalje pomažu djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Prijave za utrke su već počele na www.utrka.com, a detaljne upute su i na webu turističke zajednice i FB događaju Grin Run & Brin Bike 2020.

Ljeto u Dugoj Resi bit će zabavno i sportsko

Iako neće biti u obimu kao lani Grin Fest u Dugoj Resi ipak će se održavati tijekom ljetih mjeseci i to kao niz odvojenih događanja. Na kupalištu se planira škola plivanja i škola SUP-a, a u amfiteatru zabavni program – stand up komedija, PUB kviz Dugareščan…

Termini za sad nisu poznati tek da će se događanja, u skladu s epidemiološkim mjerama, održavati u srpnju i kolovozu.

Pročitajte i ovo

SRAMOTNO

Dvoje Dugorešana prijavilo klizalište stožeru, a jedan prijetio vezama: Jedan poziv i zatvorit će vas. Gradonačelnik: To su frustrirani ljudi