Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  22C° Ogulin

 • weather-image

  22C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Život 'KO ĆE KOME NEGO... Podijeli

Dugoreški HDZ napao Čistoću: Naplaćuju otpad tamo gdje nitko ne živi

Za situaciju optužuju gradonačelnika: Za besplatno klizanje treba osigurati novac

Dugoreški HDZ, priopćenjem se žestoko obrušio na gradonačelnika Tomislava Boljara, ali i gradsku tvrtku Čistoća i to zbog otpada čiji odvoz naplaćuju i tamo gdje ga ne odvoze.

U priopćenju pod naslovom “Harač gradonačelnika nad svojim sugrađanima pod krinkom „besplatnog klizanja“”, HDZ podsjeća na to da su vijećnici bezuspješno pokušavali ukazati na nepravilnosti u radu pa i na nepravilnosti kod donošenja cjenika za otpad.

– Dužni smo reagirati i upozoriti na harač koji se provodi nad svim građanima i korisnicima usluga Čistoće Duga Resa d.o.o. Za sve vas koji niste informirani trgovačko društvo Čistoća Duga Resa d.o.o. je u 100% vlasništvu Grada, sve odluke vezano za poslovanje donosi Skupština, a Skupština je jedan čovjek – gradonačelnik, upozoravaju iz HDZ-a.

Kažu kako su im se obraćali brojni nezadovoljni građani zbog cijena odvoza otpada, ali i zbog naplate usluge odvoza komunalnog otpada sa adresa na kojima nitko ne živi.

– Unatoč svim traženim priloženim podacima korisnika o očitanju mjernih uređaja za električnu energiju i pitku vodu vezano za nekretninu koja se ne koristi, od strane direktorice i zaposlenika Čistoće nije iskazan nikakav interes za postupanje sukladno zadanim zakonskim propisima, već upravo suprotno, učinjena je šteta građanima, kažu u HDZ-u i navode primjer samo jedne sugrađanke.

Otpad naplaćuju i za kuće koje niti imaju stanare niti kante za otpad

U kući koju je naslijedila zadnjih 6 godina ne živi nitko. U njoj nema priključka za vodu, a za struju kaže plaća paušal. Tako je bilo do rujna ove godine kada je dobila uplatnicu od Čistoće Duga Resa d.o.o. na mjesečni iznos 90,20 kn za odvoz komunalnog otpada.

Svi pokušaji da u Čistoći objasni kako u kući nitko ne živi, smeće se ne proizvodi, kantu za komunalni otpad nema i nikada nije imala i uz sve dokaze da je to što govori istina Čistoći nije bilo dovoljno. Dugorešanki su na sve rekli da će joj ako ne plati sjesti ovrha na mirovinu. Čak joj se zaprijetilo da će uplatnicu dobiti i djeca i svi suvlasnici. Kao znak dobre volje direktorica joj je tek, kako kaže,  ponudila spuštanje ukupnog iznosa na 60 kuna.

Gospođa na to nije pristala već je potražila pravni savjet i dobila odgovor koji potvrđuje da Čistoća nije postupila po zakonskim propisima te da  nije dužna plaćati odvoz otpada za praznu nekretninu.

Za besplatno klizanje gradonačelnik mora osigurati sredstva, najlakše preko džepova građana

U HDZ-u kažu kako ovakvih primjera ima još pa se pitaju kakve veze ovakvo poslovanje Čistoće te naplata javne usluge ima sa zakonom.   -Pravo je čudo da opstaje, kažu dugoreški HDZ-ovci.

– Da li su takav odnos i ponižavanje naši sugrađani zaslužili? NE! Još manje su zaslužili da ih se obmanjuje lažima! Igrama moći i lažnim obećanjima našeg gradonačelnika nema kraja, jer sve se odigrava pod njegovom „kapom“. Kako bi mogao organizirati „besplatno klizanje“ potrebno je naravno osigurati sredstva, a najlakše je ovako, povećanjem računa i preko džepa građana! Pa tko još može povjerovati da je danas išta besplatno??, pitaju se na kraju u HDZ-u.

Pročitajte i ovo

JOŠ MALO PA GOTOVO

FOTO: Počela betonaža mosta Zvečaj – Bukovlje