Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija RAZMJENA UČENIKA Podijeli

Dugoreški “Nazor” prva osnovna škola Karlovačke županije u Erasmus + projektu

U dvije godine 18 učenika putovat će u Englesku, Poljsku, Finsku, Nizozemsku i Španjolsku

Osnovna škola “Vladimir Nazor” iz Duge Rese prva je osnovna škola iz Karlovačke županije koja će provoditi Erasmus + projekt.

On će već od studenog učenicima petih, šestih i sedmih razreda omogućiti odlazak na radionice u zemlje koje su partneri na projektu.

– Ime projekta je “Dijelimo svoju prošlost oblikujući svoju budućnost”. U samom projektu sudjeluje šest zemalja, uz Hrvatsku i našu školu, sudjeluju i Engleska, Španjolska, Nizozemska, Poljska i Finska. Prvo putovanje je ove godine u 11. mjesecu u Englesku koja je ujedno i koordinator projekta, pojašnjava koordinatorica u OŠ “Vladimir Nazor” Dinka Berislavić.

U dvije godine na razmjenu će otići ukupno 18 učenika dugoreškog “Nazora”, a isto toliko doći i u Dugu Resu u prosincu 2019. godine. Škola je za provedbu projekta dobila 24 tisuće 645 eura, a cilj je stvoriti europski studijski modul koji bi koristio učenicima i učiteljima u kasnijem radu.

– Proučavat ćemo kakvo je obrazovanje, školovanje bilo nekada i kakvo je sada i učenici će stvoriti modul kakav bi mogao biti izgled učionica i školovanja u budućnosti.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju