Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život PONOS HRVATSKE I DUGE RESE Podijeli

Dugoreški Ponos Hrvatske sutra prima nagradu, danas na prijamu u Saboru

Ponosni smo, ali ovo bismo uvijek napravili i bez nagrade

Ronioci dugoreškog KPA Vodomar Nikica Spudić, Romano Mužak i Marin Božičević Rizo ovogodišnji su dobitnici priznanja Ponos Hrvatske za svoj podvig u ožujku prošle godine kada su tijekom poplave spasili nasip na rijeci Uni.

U gotovo nemogućim uvjetima – u  vrlo hladnoj vodi od samo sedam stupnjeva i pri nikakvoj vidljivosti  – pod vodom su više od dva sata razvlačili dvanaest cerada dugih deset metara kako bi onemogućili prodiranje vode kroz nasip i potpuno urušavanje ceste.

Marin, Nikica i Romano ponosni su na nagradu, ali ni danas ne smatraju svoj podvig herojskim.

Trojica Dugorešana neće biti jedini predstavnici grada na Mrežnici koji će sutra dobiti nagradu Ponos Hrvatske jer braća Bursać koji imaju Taekwondo klub Čigra u Zagrebu također su iz Duge Rese

– Osjećamo se čudno, ponosno, ali u jednu ruku i bedasto jer to nije nešto što ne bi ovako i onako, bez obzira na priznanje, svaki puta išli raditi, rekao je jutros za RM Nikica Spudić.

Dečki će sutra primiti nagradu Ponos Hrvatske, ali već danas s ostalim dobitnicima bit će primljeni i u Saboru.

– Poruka je da kad nešto radiš toga se treba držati i drago nam je da su ljudi to prepoznali iako, kažem, to nismo očekivali. Zahvalit ćemo se svima koji su nas podržavali i trpili: naše žene, cure, poslodavci… u principu su svi oni zaslužni jednako kao i mi jer su nam to omogućili, rekao je Spudić.

Foto: www.ponoshrvatske.hr

Pročitajte i ovo

LIJEK ZA TIJELO I DUŠU

Karlovački franjevci za došašće otvorili vrata: Rade čaj protiv koronavirusa, dezinficijense, a sve iz vlastitog vrta, jedinog u Zvijezdi