Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Život BIT ĆE EFIKASNIJI Podijeli

Dugoreški ronioci doniranim novcem nabavljaju opremu za svoj spasilački tim

Nabavit će opremu za barem četiri člana spasilačkog tima

Zahvaljujući izdašnoj donaciji Heinekena dugoreški Klub podvodnih aktivnosti Vodomar puno će lakše provesti svoj projekt opremanja spasilačkog tima.

Vodomari su u par godina postali dio interventnog tima kada su u pitanju poplave, šest njihovih članova su i članovi karlovačkog HGSS-a. No, odlasci na zahtjevne intervencije znatno su lakši s dobrom opremom.

Uz 65 tisuća kuna koje su dobili na donacijskom natječaju te donacijama iz drugih izvora i vlastitim sredstvima uspjet će nabaviti oko 120 tisuća kuna vrijednu opremu poput suhih odijela, boca, vesla, life jacketa, potvrdio nam je i Nikica Spudić iz KPA Vodomar.

– Kad se nešto događa mi “skačemo”, ali problem je što ne možemo tražiti od ljudi da opremu za koju je štedio troši i trga je u tim jako surovim uvjetima u kojima djelujemo. Moramo zaštiti ljude, imati suho odijelo da poplavna voda puna kanalizacije, bakterija i koječega ne ulazi izravno u tijelo. Pred tri godine kada smo nas 11 sudjelovali na intervenciji na poplavama dvojica su dobila kožnu bolest, jedan je dobio upalu uha, a treći upalu pluća.

Ovim sredstvima planira se opremiti barem četvero članova spasilačkog tima.

Foto: Arhiva

Pročitajte i ovo

VELIKI ČOVJEK

Osam godina otkako je preminuo mons. Radanović, župnik koji je obilježio Dubovac i Karlovac