Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život MALO MIRA I TIŠINE Podijeli

Dugoreški stolnotenisači protiv buke: Dok treniraju iz prostora KUD-a se ori “I tebe sam sit kafano”

“Mladi virtuoz na harmonici zaprijetio ocem gradskim vijećnikom koji mu je osobno dopustio da sa svojim članovima benda vježba za svadbe”

Još krajem lipnja dugoreški stolnotenisači zamolili su Grad da im omogući nesmetano treniranje, oslobođeno buke i vibracija koju proizvode svirači u susjednim prostorijama dugoreškog KUD-a. Od tada do sada ništa se nije promijenilo. 

Prema riječima uprave STK Aquestil sada je još i gore.

Mladi harmonikaš zaprijetio tatom vijećnikom

– Ponovno vam proslijeđujemo mail vezanu za problematiku buke iz prostora KUD-a. Ništa se nije promijenilo. Naprotiv…
Osim što nam je mladi virtuoz na harmonici zaprijetio ocem gradskim vijećnikom koji mu je osobno dopustio da sa svojim članovima benda vježba za svadbe. Molimo da riješite problem. Predsjednica KUD-a potvrdila nam je da te osobe nisu njihovi članovi, stoji u novom mailu stolnotenisača poslanom Gradu i dugoreškoj sportskoj zajednici.

Ono što je problem, pojasnili su još 24. lipnja, su buka i vibracije. Njih električnim instrumentima u prostoru KUD-a odnosno limene glazbe stvara grupa mlađih osoba koje se predstavljaju kao članovi KUD-a.

– To nam onemogućuje provođenje osnovne djelatnosti – treniranja stolnog tenisa, kažu u STK Aquaestil.

Traže jedino mir i tišinu dok treniraju

Buka i vibracije od glazbe ometaju i treninge i reprezentativcima koji ne dolaze samo iz Hrvatske. Koncentraciju im odvlače pjesme poput “I tebe sam sit kafano” koje i nisu klasični repertoar kulturno – umjetničkih društava u Hrvatskoj.

U klubu samo traže da im se, kao i proteklih pedesetak godina koliko koriste taj prostor, u vrijeme treninga omogući tišina.

Krajem lipnja tražili su od nadležnih u Gradu i da se u periodu od 9 do 12:30 te od 16 do 21 sat spomenutoj glazbenoj skupini zabrani ulazak. To isto traže i sada.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

LIJEP USPJEH

Karlovačke mažoretkinje uspješne na državnom prvenstvu