Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život SAMO NEK' JE DJECE Podijeli

Dugoreški vrtić dobio nevjerojatnih 155 molbi za upis mališana: Samo 71 dijete upisano, ostatak čeka

Od 84 neupisane djece čak ih 40 dolazi iz Netretića i Barilovića što zorno govori o potrebi vrtića u ovim sredinama

U dugoreški vrtić pristiglo je ove godine čak 155 molbi roditelja za upisom njihovih mališana u ovu predškolsku ustanovu. No, zeleno svjetlo stiglo je samo za njih 71. 

Upisi koji su trajali zadnjih mjesec dana donijeli su tako po prvi puta u zadnjih nekoliko godina doista velik broj djece, otkriva ravnateljica Vrtića Ana Božić.

-Ove godine doista je velik broj molbi, 146 vezanih za dugoreške vrtićke objekte, a 9 za Generalski Stol. U školu nam odlazi 70 predškolaca pa smo njihova mjesta “popunili” sa 71 djetetom, objašnjava Božić. Riječ je o djeci koji su s obzirom na oba zaposlena roditelja dobili najviše bodova.

Velik je broj djece koja su sada ostala neupisana, čak 84, a samo 40 ih dolazi s područja općine Barilović i Netretić. Zorno to govori o potrebi ustrojavanja vrtića na ovim područjima. Ravnateljica se nada da će barilovačka djeca uskoro dobiti svoj vrtić, a diplomatski kaže da bi općine trebale poraditi na tom problemu jer je očito da Grad Duga Resa ne može primiti djecu iz drugih općina. Također, od onih “ispod crte” 42 mališana još nema godinu dana i samo im je jedan roditelj zaposlen.

Ravnateljica shvaća da je vrtić ustanova koja je doista nezamjenjiva u životu svakog mališana, no vjeruje da će se do jeseni “crta” još mijenjati, ali da će se i otvaranjem barilovačkog vrtića riješiti jedan dio problema.

Zanimljiv je i podatak da je prije 5 godina bilo 78 zahtjeva za upisom djece u vrtić, nakon toga 104 i 103, lani 146, a ove godine pravi bum – 176.

Pročitajte i ovo

JEDNODJELNA DVORANA

Dvorana u školi Jarče Polje do ožujka 2021.