Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  11C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život BLAGOSLOV I MOLITVA Podijeli

Dugoreški župnik sutra će obići 40-ak punktova u Dugoj Resi: Blagoslov i molitva na Cvjetnicu. Pridružite se od doma s balkona, iz vrtova…

Hosana Sinu Davidovu! Blagoslovljen Onaj koji dolazi u ime Gospodnje!

I dok nam je odlazak u crkve na slavljenje svete mise kao i sve ostalo oduzeto, snaga vjere i Božje riječi uvijek će naći put do srca vjernih.

Na sutrašnju Cvjetnu nedjelju dugoreški župnik vlč. Branko Risek odlučio je blagosloviti svoje sugrađane i grad i to pohodom nakon svete mise.

-Pozvani su svi vjernici sutra najprije u 10 sati pratiti misno slavlje za Cvjetnicu preko tv-a, a u isto vrijeme ja ću slaviti misu u crkvi sv. Antuna. Kako dolasci u crkvu nisu dozvoljeni, nakon mise sam odlučio sam proći gradom i stati na 40-ak mjesta. Tu ću moliti za blagoslov vjernika i njihovih obitelji u Dugoj Resi, rekao je danas Risek gostujući u programu Radio Mrežnice.

Dugoreški župnik krenut će od Trga svetog Jurja i Jozefinske, Jelačićeve,  Banjavčićeve i Tušmera pa preko Donjeg i Gornjeg Mrzlog Polja, Roganca, Starih Sela, Petrakovog Brda, Todorovog Brda, Stare ceste, SAmovojskine, Trga hrvatskih mučenika, Trga kralja Tomislava, pa do NTL-a, Šangaja, Juranovog brda, Naselja Cura, Tesline ulice, Kasara, Inzla, Jozefa Jeruzalema. Bit će to pravi krug po Dugoj Resi, a župnik Risek sve će odraditi sam.

Pozvao je sve vjernike da se sa svojih balkona, iz vrtova i dvorišta pridruže ovom blagoslovu i molitvi budući je  poznato da su okupljanja više od dvoje ljudi na istom mjestu nedozvoljena. No, moliti uvijek možemo i dok #ostanidoma jer upravo je Cvjetnica blagdan i spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem. “Svečanim ophodom i klicanjem pratimo danas Krista Kralja, daj nam po njemu stići u nebeski Jeruzalem gdje on živi i kraljuje u vijeke vjekova”.

Pročitajte i ovo

VRIJEME

Kiša i grmljavina otvorile su petak, ali će ga i zatvoriti