Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -3C° Slunj

Županija MOŽE SE Podijeli

Dugoreško Komunalno smanjilo gubitke vode, a smanjeni i dugovi za vodu

Potrošači smanjili dug prema Komunalnom za oko 2 milijuna kuna, potvrdio direktor Klokočki

Komunalno Duga Resa u godinu dana značajno je smanjila gubitke vode u svojoj mreži, ali i potraživanja koja imaju od potrošača neplatiša. 

S projektima kojima će gubici vode biti još manji nastavljaju i ove godine. Osigurali su, kaže direktor Ivan Klokočki, poslova za idućih pet godina.

-Petogodišnji ugovori odnosno okvirni sporazumi su potpisani i za smanjenje gubitaka, i za priključenje Generalskog Stola, i za izradu bunara te čitav niz programa tako da mi ne brinemo što ćemo mi 2020. ili 2021. nego za sljedećih pet godina, kaže Klokočki.

Uz smanjenje gubitaka vode, smanjila su se u Komunalnom i potraživanja od korisnika. Njihov dug više nije kao što je bio s dolaskom nove uprave.

-Kad sam ja došao bilo je oko 8 milijuna, sada je to nešto više od 6 milijuna, ali nije samo stvar u tome. Mi smo u međuvremenu zaštitili sva sredstva znači svi oni koji nisu platili zaštićena su sredstva na način da su, na žalost, pokrenute ovrhe, ali veliki broj naših korisnika je došao i dogovorili smo se za plaćanje.

Najveći neplatiše i dalje su građani Duge Rese dok stanovnici dugoreškog prstena plaćaju redovitije.

– To vam je problem onih zajedničkih zgrada, vodomjera i nekih pretpostavki koje omogućuju da mi ne možemo naplatiti se odnosno ne možemo isključiti cijelu zgradu zbog toga što jedan ili dvoje ne plaćaju. Međutim, ti uvjeti se bitno sada mijenjaju.

Već se mjesecima naplaćuje više nego li se izdaje računa što je dobar znak da su i građani shvatili da ih moraju podmirivati, zaključuje Klokočki.

Pročitajte i ovo

MAJSTORSKA POSLA

Preopterećeni vod zbog “majstorskih” radova ostavio Dugu Resu večeras bez struje